Lørdag var St. Olavsloppets fjerde og siste dag. I 14-tiden begynte de første lagene å krysse målstreken på Torvet i Trondheim. Aller først kom en sliten, men fornøyd Eivind Jensen.

- Det var knallhardt, men vi visste at det kom til å bli tøft, sier Jensen, som løp den siste etappen for mikslaget Kristiansand/Steinkjer.

- Vi har vunnet de tre første dagene ganske greit, og bestemte oss for å vinne den siste dagen også.

Lagkameratene jogget ham i møte, og det var stor jubel i folkemengden da St. Olavsloppets raskeste lag kom i mål.

- Hvordan har du kommet i form til løpet?

- Jeg trener bra hele året, men de siste ukene har jeg spisset formen til dette løpet her. Blant annet med langturer, sier Jensen, som totalt har løpt fem etapper for laget siden onsdag.

Se flere bilder fra løpet i vår bildeserie.

- Syk i vinter

Som forventet ble Strindheim løpets raskeste klubblag. De mottar altså hovedpremien på 10.000 kroner.

- Det var tungt og jeg er sliten, sier en andpusten Lars Bendic Eide ved målstreken.

- Jeg har vært litt syk i vinter, ble akkurat i god nok form til å delta.

Eide forteller at flere av løperne har løpt to etapper samme dag.

- Vi er nok fem til seks mann for få, sier han. Selv har Eide tilbakelagt fire etapper, hvorav siste var inn til Trondheim.

Nye regler

Adresseavisen har tidligere omtalt løpets nye regler. For å vinne hovedpremien må man være et rent klubblag. Det betyr altså at pengepremien går til Strindheim, selv om Kristiansand/Steinkjer var raskest.

Stemningen var imidlertid god mellom de to konkurrentene på Torvet lørdag. Da Strindheim løp inn mot mål, fikk de en god sjampanje-dusj fra mikslaget.

- Det er veldig god stemning, og egentlig er det mangfoldet som er mest artig. Det er en stor bredde på lagene, sier Kenneth Myhre, som både er én av laglederne og løperne for Kristiansand/Steinkjer.

Bra gjennomføring

Jarle Saghaug, sekretær ved St. Olavsloppet, sier til Adresseavisen at gjennomføringen har gått som planlagt og at det ikke er meldt om store problemer.

- Gjennomføringen har gått bra, og det har stort sett vært ganske smertefritt. Noen av løperne har fått mindre skader etter overtråkk, men de er tatt hånd om av Røde Kors eller legevakt.

Han melder om at trafikken har gått bra, men at det har vært litt kø til tider.