Sykkelrittet som går fra Stugudal til Selbu arrangeres for fjerde gang lørdag, og for selbutrener Trine Haltvik er Pilegrimsrittet en fin anledning til å gi håndballjentene en ny utfordring.

– Hvordan blir det å sykle 86 kilometer fra Stugudal til Selbu, Trine?

– 86 kilometer? Nei, vi skal ikke sykle den lengste løypa. Vi skal sykle 22 kilometer, vi, svarer selbutreneren.

Det kommer uansett til å bli en fysisk kraftprøve. Oppkjøringen til ny håndballsesong er i gang, og over to mil på sykkelsetet blir tøft nok for jentene som ikke er særlig vant til å sykle i terrenget. Her lukter det sure bein og melkesyre…

–Vi får låne sykler til rittet, men jentene skal sykle så fort de klarer. Vi kommer nok til å legge inn noen interne konkurranser underveis også, lover Haltvik.

Tror på rekord

Hvis været viser seg fra sin gode side i morgen, tror rittleder Håkon Wang at Selbus håndballjenter får selskap av rekordmange syklister på veien mot målgang i Selbu.

– Det ligger an til deltakerrekord. Vi har 1100 påmeldte nå, sier Wang.

Hvis været viser seg fra sin gode side, tror han på tallet vil stige med et par hundre fram mot starten.

Rittet tilbyr tre distanser, og det er flest påmeldte til den lengste løypa.

– Jeg tror det er fordi at det er populært med sykkel, og det er mange som har Pilegrimsrittet som sommerens treningsmål. Samtidig byr traseen fra Stugudal til Selbu på en flott naturopplevelse. Man får oppleve hele dalføret på turen, sier Wang.

– Hvor krevende er løypa?

– Vi mener vi har ei løype som er ganske rask. Og alle kan sykle den, siden den ikke er teknisk vanskelig. Mosjonistene klarer den fint, og de kan også velge å starte tidlig. Samtidig er løypa hard nok for eliten som sykler den på rundt 2 timer og 30 minutter, mener Wang.

Vil vokse videre

Aldersgrensen for å delta er åtte år, og det settes opp busstransport for å få syklistene til riktig start.

– Vi har mange funksjonærer i sving for å kunne ha tre starter. Mange stiller opp og bidrar til god stemning gjennom hele løypa. Det er også masse folk i målområdet, og jeg tror syklistene synes det er gøy, sier Wang.

Sist helg deltok over 1700 i Sykkelenern på Oppdal. Arrangøren av Pilegrimsrittet håper de også kan oppnå tilsvarende deltakertall.

–Vår ambisjon er å øke deltakelsen videre. Vi har kapasitet til 1500-2000 deltakere, mener rittlederen som synes det er positivt at syklistene i regionen kan velge mellom mange gode sykkelritt.

– Det er positivt med nye sykkelritt. For kun noen år tilbake, måtte du til Østlandet for å finne gode ritt. Sånn er det ikke nå, fastslår Wang.

Selbutrener Trine Haltvik gleder seg til å se hvordan håndballspillerne takler over to mil på sykkelsetet. Fra venstre Maren Østensen, Lisa Brodal, Pål Cappelen, Marthe Dyrdal, Durita Liossten, Camilla Dolmseth, Trine Haltvik, Lina Mekvik Rypdahl, Rikke Eidem,Katinka Haltvik og Marthe Dahl. Foto: Rune Petter Ness
Pilegrimsrittet arrangeres for fjerde gang og går fra Stugudal til Selbu. Man kan velge mellom tre distanser, 86 km, 45 km eller 22 km. Foto: Bernt Are Kulseth
I fjor vant Yngvar Alexander Hansen, Mo CK Pilegrimsrittet på tida 2.33,36. Foto: Bernt Arne Kulset