- Dette frister til gjentakelse, var meldingen fra de unge skitalentene fra Byåsen som fikk grille fisk slik Marit Bjørgen gjør det. Torsk, steinbit, laks, breiflabb og kuttede grønnsaker i folie gikk ned på høykant etter ei intervalløkt med skidronningen fra Rognes.
Fisk med chili
- Jeg liker maten litt sterk, sa Bjørgen selv om forsynte seg godt med chili.
Da hun fortalte hvor viktig kostholdet er for å prestere toppnivå, lyttet alle oppmerksomt.
- Jeg spiser nok ikke fisk så ofte som jeg bør, erkjente Kristine Høgli.
Marit Bjørgen har minst 3-4 sjømatmåltid i uka.
- Da jeg kom tilbake under OL i Vancouver, hadde jeg endret kostholdet mitt. Jeg hadde fokus på mer sjømat for å holde meg frisk og for å kunne restituere mer bedre etter trening, forteller Bjørgen.
Foruten riktig kosthold, har Bjørgen følgende råd til den som vil bli god i idrett.
- Ha det artig!
Havets skattekiste
Kokk Inge Johnsen fra Lian Restaurant er glad for at Bjørgen snakker varmt om fisk og er ikke i tvil om at idrettsutøvere trenger sjømat.
- Dette bordet med råvarer er en skattekiste for hjertet, sier han.
Han ønsket at ungdommene som fikk grille fisk skulle få seg en ny smaksopplevelse.
- Og se, det er jo så enkelt. Fisken griller du eller steker på 200 grader i 10 minutter i stekeovnen. Ikke vanskelig. Bare godt, sier Inge Johnsen.
Se video fra grill-lunsjen med Marit Bjørgen her.