NTNUI Cheerleading Titans tok bronse under Norwegian Open i Lillestrøm lørdag.

De 19 studentene på laget deltok for mestringsfølelsen sin skyld og hadde kun i tankene at de ikke skulle havne sist i konkurransen.

Det gikk altså langt bedre enn fryktet for laget fra Norges teknisk-naturvitenskapelige universitets idrettsforening (NTNUI).

- Vi satt på premieutdelingen og hørte at sisteplassen ble lest opp, og da hadde poengsummen allerede kommet høyere enn vi noen gang har hatt før. Da navnet vårt ble lest opp på tredjeplass var vi så sliten, at vi satt med tårer i øynene, sier utøver Marte Jakobsen (19) til adressa.no.

- Overrasket oss selv

Laget hadde troen på seg selv i forkant av konkurransen, men tvilte på at to treninger i uken kunne føre dem til topps i klassen Senior All Girl Elite.

- Vi hadde tro på at det skulle gå bra for vår egen del, men hadde ikke tanker om pallplass. Vi overrasket oss selv, og andre utøvere. På de andre lagene var det utøvere som har holdt på med dette siden de var fem år og flere hos oss begynte som 20-åringer, sier Jakobsen lattermildt.

Hun forteller at enkelte av utøverne på laget begynte med treningen så sent som i høst.

- Det er sosialisering for vår del og veldig kjekt å holde på med. Vi skal ikke bli norgesmestre, men gjør det kos og hygge. Også er det veldig bra trening, beskriver 19-åringen.

Trente i to måneder

Selv om NTNUI Cheerleading Titans gjør det mest for hyggen sin del, er det aldri negativt med heder og ære fra Norwegian Open.

- Vi er veldig fornøyde med våre prestasjoner. Vi hadde ikke forventet dette og ble veldig glad, sier lagleder Marit S. Løyland (21).

Damene har trent to ganger ukentlig i to måneder for å gjøre seg klar til konkurransen.

- Hvorfor tror du det gikk så bra i Lillestrøm?

- Det var vel det at vi tok det litt seriøst, og kjørte på når det først gjaldt. Jeg tror aldri vi har hatt en så bra gjennomkjøring før. Folk var giret og utøverne synes det var morsomt å konkurrere, forteller Løyland.

Kan bli NM

Norwegian Open er en av de største cheerleading-konkurransene i Norge og er én av tre kvalifiseringscuper til cheerleading-NM.

- De ti beste lagene får delta i NM, men dette var den første kvalifiseringsrunde. Vi får ikke vite det før i januar, men håper at vi blir blant de ti beste lagene etter bronseplassen vår, sier laglederen.

I konkurransen hadde laget tre minutter til rådighet. Først hadde de et halvt minutt med heiarop og kjørte deretter på med høye løft, pyramider, turn, dans og hopping til egenmikset musikk.

Se showet som sikret dem bronsemedaljen (ekstern video):

Studentlaget NTNUI Cheerleading Titans har medlemmer fra et vidt spekter av NTNU sine studier. Lørdag ble de hyllet i Lillestrøm for sin innsats i Norwegian Open. Foto: Privat