Northug kom sist av alle til skistadion på Røros. Bare en drøy time før starten på prologen var han på plass.

Følg sprintfinalene direkte fra kl 12.30 her.

Ville unngå mas

- Det handler nok litt om at de hadde tre treningsøkter i går, og fikk brukt den dagen godt. Og så er det alltid litt ekstra oppmerksomhet rundt Petter. Derfor er det fint å komme direkte til skirenn for å unngå litt mas. Men nå skal han tross alt være her noen dager, så alle skal få en bit av Petter, sier manager Are Sørum Langås.

Irritasjonen ligger igjen på Støren

I forkant av NM havnet team Northug i klinsj med landslagsledelsen. Påstand står mot påstand, og landslagsledelsen har krevd at Northug skal gå dagens NM-sprint for å kvalifisere seg til sprinten i VM. Langås hevder Northug jobbet seg forbi all irritasjon i bilen på vei opp til Røros

- Petter er ekstremt god til å omstille seg. Og vi ble enige om i går til frokosten at da vi tok av til Røros på Støren, skulle vi definitivt være ferdige med dette her. Nå er vi her for å gå skirenn.

Northug har angivelig kniven litt på strupen, og må prestere på dagens sprint. Men manageren ønsker ikke å tenke på et eventuelt "worst case scenario".

- Det har vi ikke hatt så mye fokus på. Vi er her for å klinke til med det vi har på denne sprinten. Om det ikke blir seier i dag, er målet uansett seier i Falun.

Kan gå alt

Før Northug ble "tvunget" til å starte på sprinten, var den opprinnelige NM-planen å gå lørdag og søndag. Nå kan Han komme til å gå alt på Røros.

- Han går jo i hvert fall i dag. Og så er jeg ganske sikker på at han går 30 km i morge. Og så er gutten så glad i å gå skirenn, at jeg tror vi ser han på stafetten også, sier Langås.