- Det er fantastisk å være her igjen. Jeg har besøkt Brakka og RBK. Dessverre var ikke laget her så jeg fikk ikke hilst på dem, eller på Erik (Hoftun) og Jørn (Jamtfall) og en del av de jeg jobbet tettest med. Det var synd, men jeg fikk jo møtt en del av de andre jeg jobbet sammen med. Jeg fikk også sett på nybygget. Det er spennende, sier Hamren til adressa.no.

Holdt fotballforedrag

Den svenske landslagssjefen var hentet inn som foredragsholder i forbindelse med Norges Fotballtrenerforenings årsmøte, som ble holdt ved Scandic Lerkendal.

Da møtet startet ble han introdusert med en lang presentasjonsvideo med det ene jubelklippet etter det andre fra tiden i Rosenborg.

- Det var fantastiske klipp. Jeg fikk en tåre i øyet da jeg så det i dag også. Det er den største feiringen, den største avskjeden jeg har fått i noen klubb noensinne, sier Hamrén.

Følger RBK på nett

- Det har skjedd mye siden du dro herfra, følger du fortsatt klubben?

- Ja. Å ja. Jeg er inne på adressa.no eller på RBK.no flere ganger i uken for å følge med på hva som skjer. Selvsagt følger jeg med, men jeg rekker ikke å se så mange kamper. De kampene jeg ser er helst kamper der landslagskandidater spiller. Dere har jo ikke så mange svenske spillere som er aktuelle for landslaget nå, sier Hamrén

Sendte pressen på gangen

Etter hans ønske ble gårsdagens trenerforedrag lukket for pressen. Årsaken skal være at Hamrén ønsker å kunne snakke fritt uten at det han sier blir referert.

Gjennom vinduene i veggen ut mot sittegruppen utenfor kunne adressa.no se en voldsomt engasjert og gestikulerende svensk landslagstrener bevege seg rundt i rommet.

- Jeg fortalte om landslaget. Hva jeg fotballmessig ønsker og hvordan vi skal spille offensivt og defensivt. Jeg snakket også litt om filosofi, hva som er viktig, om system og hvordan jobbes som trener og leder, sier Hamrén.

- Har norske trenere noe å lære av dette?

- Ja det håper jeg da.

Den svenske landslagstreneren, Erik Hamrén, sendte pressen på gangen da han snakket til norske trenere på Lerkendal. Foto: Håvard Haugseth Jensen
Erik Hamrèn var engasjert og bestemt da han snakket med trenerne om fotball, men måtte tørke en tåre da han fikk se videoklipp av sin egen avskjed med Rosenborg og Lerkendal-publikummet i 2010. Foto: Håvard Haugseth Jensen