- Det betyr veldig mye for meg, sier 16-åringen på telefon fra Lake Geneva i staten Wisconsin der Amsoil Championchip Snocross avsluttet sesongen med en ung trønder på nest høyeste trinn på podiet.

«Norwegian sensation»

snocross.com er dermed denne setningen å finne om avslutningen av konkurransen: «16-year-old Norwegian sensation Elias Ishoel wins Pro Lite».

For blant et hav av amerikanske og noen kanadiske racere, har oppdalingen gjort seg svært bemerket i sitt aller første Amsoil-mesterskap. Da adressa.no snakket med ham i går kveld, var det da også klart for skikkelig feiring.

- I kveld blir det bankett. Mamma og pappa skal være med. Der skal jeg få utmerkelsen beste nybegynner ettersom det gikk så bra, sier Elias Ishoel til adressa.no da vi snakket med ham søndag kveld.

Og premiepenger ble det også, selv om 16-åringen ikke vil si hvor mye.

Startet sist - kom først

Ishoel vant sine løp både lørdag og søndag i klassen Pro Lite; den nest største klassen for scootere på 600 kubikk. Men en enkel vei dit hadde han ikke: Etter å ha tjuvstartet i siste snocross-runde måtte han starte bakerst i heatet. Men likevel kom han først i mål. Noen dårligere løp har han også bak seg i årets serie, men så gikk det Ishoels vei til slutt.

- I dag fungerte alt, og det ble 1. plass. Takk til alle som har hjulpet meg!! skrev 16-åringen på sin Facebook-side etter løpet.

Les også: Her holder det på å gå galt: - Skjønte ikke helt hvor jeg var etterpå

Signert ny kontrakt

Amsoil-mesterskapet startet i Minnesota i november. Ishoel har vært med siden da, og etter å ha gjort det godt i sine første løp, og hatt en liten juleferie hjemme i Norge, fikk han ny kontrakt med teamet sitt.

- Jeg skulle egentlig bare kjøre to løp for Warnertracing, men jeg har skrevet under ny avtale med dem og fikk kjøre hele serien, sier Ishoel.

I løpet av vinteren har han hatt besøk fra Norge til nesten hvert løp.

- Den støtten har vært god å ha, så takk til alle sammen, sier Ishoel.

Se video: Elias (16) er i ferd med å bli stjerne i USA

Snowcross-kjører Elias Ishoel fra Oppdal gjorde det sterkt i konkurranse med verdens beste snøscooterkjørere i USA-turnering. Foto: Frank Lervik
Snowcross-kjører Elias Ishoel fra Oppdal gjorde det sterkt i konkurranse med verdens beste snøscooterkjørere i USA-turnering. Arkivfoto. Foto: Frank Lervik
Premiepenger ble det også, selv om 16-åringen (her i midten på seierspallen ikke vil si hvor mye. Foto: ISOC RACING