Mange tror at Oberstdorf vil få VM i 2021 og at Trondheim dermed må vente til 2023 for å gjenskape jubelbrusene fra 1997. Men nå trenger heller ikke det gå så greit, skal vi tro de siste meldingene på nettsiden skitrax.com. VM-komiteen for et mesterskap i Calgary-Canmore opplyser at de vil søke om mesterskapet i 2023 og at de vurderer å bygge innendørs hoppbakke.

- Det høres spenstig ut, sier Guri Hetland, prosjektleder for ski-VM i Trondheim.

Les også: Skal lede utbyggingen i Granåsen

Ski hører til utendørs

Hetland har ikke selv lest om de canadiske planene.

- Generelt mener jeg skiidretten hører til utendørs. Jeg tror ikke det blir avgjørende om man bygger innendørs hoppbakke eller ei, sier Hetland, som kom fra jobben som landslagstrener i langrenn i Sveits.

Canada arrangerte ski-VM første gang i 1995, i Thunder bay. Bare to år etterpå kom VM-suksessen i Granåsen, Trondheim og Norge.

Les også: Søkerlisten til VM på ski 2021 er klar

Flott med interesse

Hetland synes det er veldig bra at ski-VM er attraktivt og at flere melder seg på i kampen om å få arrangere VM i nordiske grener.

- Vi har respekt for at vi har sterke konkurrenter. Dersom vi ikke får VM i 2021 og må søke igjen i 2023 skal vi sørge for å lage en veldig god søknad. Vi tror at Norge skal ha VM på ski i nordiske grener igjen om ikke altfor mange år, sier Guri Hetland.

Guri Hetland synes det er flott at det er stor interesse for å arrangere ski-VM. Men hun mener nordiske grener skal foregå utendørs. Foto: Glen Musk, ADRESSEAVISEN