Etter søndagens 4-1-seier mot topplaget fra Ulsteinvik, samlet Rune Venås styret i Ranheim toppfotball til en orientering om prosessen rundt sparkingen av tidligere hovedtrener Trond Nordsteien. På det lenge planlagte styremøtet i klubbhuset, redegjorde styrelederen planen for arbeidet som skal kulminere i ny permanent hovedtrener for bydelsklubben. Adresseavisen vet at også tidligere Ola By Rise, som har vært på tribunen på de to siste Ranheim-kampene, var til stede i klubbhuset da møtet ble avholdt. Hverken Rune Venås eller andre i klubben ønsket å kommentere innholdet på møtet eller Ola By Rises kandidatur ovenfor adressa.no søndag kveld.

Men spillerne var klar på at de vil ha med midlertidig hovedtrener, Svein Maalen, videre.

- Spillerne håper på at det kommer inn en som vil knytte til seg Svein, slik at de sammen kan fortsette med det vi har kommet frem til nå. Så vil sikkert en ny trener ha egne tanker, det får vi ta i mot med åpne armer, sier Voll.

Voll - Fått et løft under Maalen

Den tidligere assistenten tok over da Trond Nordsteien fikk sparken for drøye to uker siden. Siden da har Ranheim fått en opptur spillemessig, tross én seier, én uavgjort og ett tap på tre kamper. I 4-1-seieren mot Hødd var det vanskelig å se hvilket lag som kun sto med én seier i serien og hvilket lag som har vært et stabilt topplag i 1.divisjon denne våren. Til det var Ranheim altfor overlegne i alle spillet faser.

- Det er ikke noen tvil om at han har løftet oss. Vi hadde gått inn i en blindgate i forrige periode og fant ikke helt ut av det. Da er det godt å få nye tanker og nytt syn på ting. Det handler om å tenke offensivt i alle situasjoner vi er oppe i, sier Vegard Voll, som sitter i spillerutvalget i Ranheim.

Han blir støttet av kaptein Are Tronseth.

- Vi er veldig fornøyd med det Svein har gjort etter han kom inn. Vi får se hvem som kommer inn, men Svein vil sikkert gjerne være med videre, sier Tronseth.

Ønsker selv å bli værende

Maalen selv ønsket ikke å si mye om han ønsker å være hovedtrener på permanent basis.

- Det har vært god jobbing fra klubben til nå i prosessen med å finne ny trener, der også spillerne er involvert. Jeg har et avslappet forhold mitt kandidatur til jobben. Det viktigste nå er å få skrudd sammen et godt team, som har de egenskapene som skal til for å bring Ranheim videre inn i fremtiden, sier Maalen og fortsetter:

- Men jeg er med videre uansett hvilken rolle jeg blir satt til. Planen er å bli i Ranheim over tid og sørge for å snu dette for oss nå, sier Maalen.