Dermed øker spydebergmannen ledelsen i VM-sammendraget. Hans nærmeste rival i sammenlagtkampen, Andreas Bakkerud fikk nemlig bare med seg ni poeng før semifinalen og finalen kjøres senere søndag. Før årets åttende VM-runde ledet Solberg med 46 poeng på landsmannen.

Svenske Timmy Hansen, firer i VM så langt, var best totalt i de fire heatene, og sikret seg 16 poeng. Han er imidlertid hele 53 poeng bak VM-leder Solberg.

Vant første heat

De to første heatene ble kjørt lørdag. Solberg vant det første, mens Hansen var raskest i det andre. I solsteken søndag tok Hansen første stikk, mens Solberg var suveren i det fjerde.

Petter Solberg valgte å gå rett ut i jokerrunden i heat tre og passerte alle konkurrentene foruten Mattias Ekström. Bakkerud fikk en tung start på søndagen da han ble stengt i alternativsporet. Med 13.-bestetid, var bergenseren under press før det siste heatet.

Tre norske i semifinale

Der vant Bakkerud sitt heat og sikret seg semifinaleplass. Den plassen var aldri truet for Solberg, som gikk rett i tet i sitt løp. Den seieren var aldri truet der østfoldingen fosset fram i det han fikk det grønne lyset.

– En av mine aller beste starter noensinne, kanskje den beste, sa Solberg til NTB om den perfekte starten der konkurrentene nærmest sto igjen på startstreken.

– Men jeg må jo vise meg fram litt når vi kjører hjemme i Norge, gliste Solberg.

I semifinalen møtes de to nordmennene. Solberg står i første rekke sammen med russeren Timur Timerzjanov. Bakkerud står i rekken bak. I den andre semifinalen skal Henning Solberg ut mot helgens bestemann så langt, Timmy Hansen. Storebror Solberg er nummer elleve etter de fire innledende rundene.

Der vant Bakkerud sitt heat og sikret seg semifinaleplass. Den plassen var aldri truet for Solberg, som gikk rett i tet i sitt løp. Den seieren var aldri truet der østfoldingen fosset fram til stor jubel fra publikum.

Styrer mot EM-tittelen

Tommy Rustad, som viser at han henger med også mot VM-førerne, har styrket sine sjanser i jakten på EM-tittelen. Etter de innledende heatene har hakadølen passert sammenlagtleder Jéròme Grosset-Janin med ett poeng.

Rustad hanket inn 16 EM-poeng mot Janins 13. Før runden ledet franskmannen Janin med to poeng.

Beste oppladning til en semifinale: Søvn. Iallfall for Tommy Rustad. Veteranen stakk til sengs før han skulle fortsette jakten på EM-seieren.