Suksessparet Joralf Gjerstad (t.v.) og Ingar Sletten Kolloen kan glede seg over at opplaget på boka om Snåsakallen har passert 110 000 eksemplarer. Nå vil enda flere nordmenn kunne få et nært bilde av Snåsakallen gjennom filmmediet. Foto: SIV DOLMEN

Snåsakallen og forfatter Ingar Sletten Kolloen har hatt en eventyrlig suksess med boka «Snåsamannen - kraften som helbreder». Nå skal 82-åringens liv presenteres i filmformat, skriver VG.

Filmet i ti år

I månedsskiftet mai/juni vil TV2 sende en dokumentarfilm om Snåsakallen, og dermed kan enda flere nordmenn få et nærmere møte med den omdiskuterte helbrederen fra Snåsa i Nord-Trøndelag.

Filmskaper Lars Rasmussen interesserte seg i Joralf Gjerstad lenge før han ble en av Norges mest omtalte personer, og en boksuksess. Like etter nyttår signerte Rasmussen en avtale med TV2 som skal sende dokumentaren.

- Det vi kan bekrefte er at Lars Rasmussen er i gang med en dokumentarfilm om Snåsakallen. Filmskaperen har interessert seg for og filmet Snåsakallen over en periode på ti år, sier pressekontakt Alex Iversen i TV2 til riksavisa.

- Vi håper at det skal bli et spennende portrett av Snåsamannen.

NRK fikk seerrekord

Lars Rasmussen har tidligere laget kortfilmer og dokumentarfilmer, blant annet om Øivind Kjøniksen som led av Williams' syndrom.

Det er ikke første gang Joralf Gjerstad deltar i et tv-program. I 2006 viste NRK et Faktor-program om Snåsakallen, og det satte seerrekord med 503 000 seere. Vanligvis hadde programmet i underkant av 400 000 seere.

- Greit med nytt tv-program

Gjerstad sa den gang at han var veldig fornøyd med resultatet som var i «harmoni med min oppfatning om hvordan en film om mitt liv skal presenteres», ifølge et intervju som sto på trykk hos Namdalsavisa.

Når det gjelder den nye dokumentaren velger Gjerstad å holde en lav profil.

- Det er greit det, sier Gjerstad på spørsmål fra VG om at det lages et nytt program om ham.

Foto: LEIF ARNE HOLME