– Boksingen har vært en stor del av livet mitt i veldig mange år, og i fjor høst følte jeg at lysten til å komme tilbake var der. Selvsagt lever drømmen om en ny EM-kamp videre, og jeg tror det skal være mulig for meg å kapre et EM-belte. Det er det langsiktige målet mitt, for jeg har tenkt mye på den EM-kampen jeg bokset for 14 måneder siden. Da hadde jeg sjansen til å vinne tittelen, sier Evensen til NTB.

Han tapte EM-kampen mot Alexander Miskirtchian på teknisk knockout i 12. runde 9. februar for vel et år siden. Noen uker etter nederlaget ga han beskjed om at karrieren var over. Nå har han ombestemt seg, og lørdag møter han georgieren Kakhaber Avetisian i en kamp over åtte runder i danske Esbjerg, der han tapte EM-kampen i fjor.

Gått fort

– Jeg holdt meg i bra fysisk form etter at jeg la opp, men det var ikke før februar i år jeg tok i boksehanskene igjen. Derfor har det gått fort og vært intensivt den siste tiden, sier Evensen. Han slo seg fram til både VM- og EM-kamp som Stonehand-bokser under Helge Wærøy, men etter nederlaget i EM-kampen for 14 måneder siden brøt de samarbeidet. Nå er Evensen tilbake og har forberedt seg til lørdagens kamp hos trener Billy Nelson i miljøet rundt Ricky Burns, som han tapte VM-kamp mot for tre og et halvt år siden.

– Jeg skal ikke legge skjul på at i oppkjøringen til lørdagens kamp flyter mye på den jobben jeg gjorde hos Wærøy i Stonehand. Det var der jeg la grunnlaget for hele karrieren min, innrømmer Evensen. Han sier at bruddet med Wærøy kom som følge av at han trengte en pause, for Evensen legger ikke skjul på at han var både umotivert og hadde mangel på selvtillit etter EM-nederlaget i februar i fjor.

Mye sparring

Evensen, som er eneste norske bokser på stevnet i Esbjerg lørdag, forteller at han har mellom 60 og 70 runder sparring før han går i ringen mot Avetisian. – Jeg føler at formen er veldig bra, så nå gjelder det bare å komme skikkelig i gang igjen. Foreløpig tar jeg en kamp av gangen, men muligheten for å vinne et mesterbeltet er gulrota som lokker litt fram i tid.

 – Hva vet du om motstanderen din lørdag?

– Ikke så mye, men han har stor erfaring og har bokset mange kamper. aldersmessig er han som meg. Jeg er vanligvis ikke så opptatt av motstanderne mine, og mener at treningen min med boksere i verdensklasse er mer enn god nok forberedelse, sier en offensiv Andreas Evensen til NTB. Han har bokset 21 kamper i karrieren sin til nå. 17 er vunnet, tre er tapt og en er endt uavgjort. Kakhaber Avetisian har 32 seirer, 21 tap og en uavgjort kamp på sin kampliste.

– Jeg holdt meg i bra fysisk form etter at jeg la opp, sier Andreas Evensen.