Gå til mobilutgaven
forsiden

Viborg vil ha Snorroeggen

 •   ANNE-MARIT DAHL

Viborg vil ha Snorroeggen

Den danske toppklubben Viborg vil ha Gøril Snorroeggen. Byåsens stjernespiller vurderer nå om hun skal kombinere håndball med medisinstudier i Danmark.
Leses nå:
(Foto: VEGARD EGGEN)

Foto: VEGARD EGGEN

(Foto: Vegard Eggen)

Foto: Vegard Eggen

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Selv om verken Gøril Snorroeggen (22) eller styreleder i Byåsen, Geir Sivertsen vil bekrefte at det er Viborg som ønsker å kjøpe Snorroeggen fri fra kontrakten sin, får Adresseavisen bekreftet interessen fra andre hold.

Type som passer

Viborg skal spille i Mesterligaen i høst, og siden nyervervelsen Kristine Lunde er skulderoperert og uaktuell for spill i år, er Gøril Snorroeggen en spillertype som passer danskene godt. Et opphold i Viborg vil også være ideelt for playmakeren, som da får nærhet til universitetet i Århus der hun kan studere medisin.

Har fått et tilbud

– Vi har fått et tilbud på Gøril Snorroeggen, og dette kommer til å bli en sak for styret i Byåsen neste tirsdag, er alt Geir Sivertsen vil si. Men han innrømmer at det vil være dramatisk å miste yngstesøster Snorroeggen.

– Hvis Gøril forlater Byåsen, vil det være å selge arvesølvet vårt. Men hvis en spiller vil dra og mener det er riktig, må hun få lov til det. Men da må vi ha godt betalt for henne, sier Sivertsen.

Million-sum?

Da Byåsen solgte Kjersti Beck til spanske Astroc Sagunto, fikk de rundt 500¿000 for keeperen. Skal Gøril Snorroeggen bli lagvenninnene med verdensstjernene Bojana Popovic og Grit Jurack, vil prisen nok bli atskillig høyere.

Selv er Gøril ordknapp. Hun trives godt i Byåsen, men det er ingen hemmelighet at dansk håndball er et langt mer attraktivt produkt enn den norske seriehåndballen.

Ikke utelukket

– Det er ikke utelukket at jeg kommer til å reise. Jeg håper på å ta en avgjørelse i løpet av august.

Siden kontraktsforhandlingene med Byåsen før sommerferien, har hun vært i dialog med klubben flere ganger.

– Men det er opp til Byåsen å komme med et utspill, sier hun.

For Byåsen som er satt under skjerpet overvåkning, er det imidlertid ikke enkelt. De kan verken inngå nye kontrakter eller endre eksisterende kontrakter. Sivertsen klorer seg likevel fast til følgende halmstrå:

– Hvis vi kan dokumentere finansieringen overfor Norges Håndballforbund, kan det gå, mener han.

– Hvor stor er sjansen for at Gøril Snorroeggen spiller i Byåsen når sesongen starter opp i høst?

– Stor, sier Geir Sivertsen.

Ingen kommentar

Ingen i Viborg vil kommentere interessen overfor Gøril Snorroeggen og henviser til sportssjef Michael Hansen som er tilbake fra ferie på mandag. Hansen har igjennom flere år fulgt nøye med på utviklingen til Snorroeggen.

Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus