Sognefjellet: Oslo-VM satte dype spor i svensk såret stolthet da Petter Northug skrenset over målstreken foran Marcus Hellner. Nå er svensken garantert ute etter revansj på kveldens Bislett Games. Der skal nemlig de to rivalene gjøre opp seg i mellom på rulleski over 1500 meter på stadion foran 15.000 mennesker.

- Det kan bli artig, for publikums del håper de sikkert på regn. Da blir det knall og fall, det blir vel noen staver som ryker også, sier Northug.

Og været kan virkelig bli alt mulig på Diamond League-stevnet i friidrett i Oslo i kveld. Den norsk-svenske duellen er først og fremst ren ekstraunderholdning.

- Jeg er først og fremst spent på hvordan det er å gå på raske hjul på tartandekket. Vi får se. Det blir en tett duell regner jeg med. Vi får en vel indikasjon på hvordan formen min er kontra Hellners, sier Northug.

- Det er bare show, men vi må prøve å lage show av det også. Hellner ønsker sikkert å sette høy fart. Vi får gjøre vårt beste. Jeg har ikke gått på kjappe hjul på tartandekk før, sier Northug.

Usikker på om han rekker Bolt

Northug må finne seg i å bli satt helt i skyggen av superstjernen Usain Bolt i kveld. Men en Northug i tidsnød vet ikke om han får med seg 200-meteren som avslutter en høyst værusikker kveld i Oslo.

- Jeg blir nok å reise tilbake til Sognefjellet så fort jeg er ferdig. Kanskje vi ligger og flyr over stadion, sier Northug.

Far og manager John Northug er selv mest fornøyd med at han følger sønnen om bord i helikopteret som skal frakte skistjernen direkte fra landslagssamlingen på Sognefjellet ned til svenskeoppgjøret.

Foto: terje visnes