Etter at det ble klart at Heidi Løke forsvinner fra Larvik, har landets beste klubb jobbet knallhardt for å skaffe seg en erstatter. Valget falt til slutt på Isabel Blanco, som også var aktuell for Byåsen. Nå jakter Larvik på nok en strekspiller, og øverst på ønskelista står Byåsens Pernille Wibe.

Benkesliter

Pernille Wibe kan se tilbake på tre sesonger i Byåsen. Mens Marit Malm Frafjord var på plass i Trondheim, ble det til at Wibe måtte se kampene fra innbytterbenken. Så da Frafjord forsvant til dansk håndball i fjor, hadde hun håp om at det åpnet seg en mulighet.

Men i stedet fikk Wibe uventet konkurranse fra Hanna Yttereng. Like fullt har Pernille Wibe tatt steg i løpet av sesongen, og 22-åringen er nå i ferd med å spille seg til en plass på landslaget. Faktum er at hun har spilt bedre på landslaget enn hun har gjort i Byåsen. Og det har Larvik merket seg.

På landslaget

- Jeg føler meg faktisk tryggere på landslaget enn tilfellet er på Byåsen. Jeg lyktes godt på forrige samling hvor det gikk bra i kampen mot Russland. Derfor smakte det å få fornyet tillit til kampene i Tyskland i påsken, sier Wibe, som ikke vil kommentere ryktene om at Larvik er neste stopp i håndball-karrieren.

- Jeg er fortsatt i tenkeboksen, og har på ingen måte vendt Byåsen ryggen. Men kommer Larvik med et kontraktsforslag, er det klart at jeg vil vurdere det, sier hun.

Ønsket i Byåsen

- Vi ønsker å ha med oss Pernille Wibe videre, men vi regner vi med at hun forsvinner når sesongen er over. Derfor har vi startet jobben med å skaffe en erstatter, sier Torbjørn Balstad daglig leder i Byåsen.

Pernille Wibe kom til Byåsen fra Bækkelaget. Hun er 22 år, har 64 landskamper på yngresnivå, og er nå i ferd med å etablere seg på A-landslaget.

Mot Storhamar

- Akkurat nå er det bare Byåsen som gjelder. Vi er fortsatt i sesong, og lørdag er det en viktig sluttspillkamp mot Storhamar på Frøya. Vi tapte med ett mål på Hamar, så oppgaven vår blir å slå dem i returkampen, sier Wibe, som scoret fem i første sluttspillkamp.

- Klart landskampene har gjort noe med selvtilliten. Greier jeg å score mot Russland, bør det være mulig å komme på scoringslisten mot Storhamar også, sier 22-åringen, som fyller 23 år førstkommende søndag.

Foto: VEGARD EGGEN