- Du må stå og du må synge. Du må ha ganske tungtveiende grunner for ikke å gjøre det. Er du ikke fysisk i stand til det, så er det selvfølgelig greit, men si da ifra til oss så vi vet det, sier Lyngen.

Ingen reaksjoner

Han sier han ikke har fått noen reaksjoner på brevet som ble sendt ut i forkant av Vålerenga-kampen. I brevet er det ramset opp en del oppgaver som hører med når du står på Kjernen-tribunen. Og en ting er helt klart: Er du ikke interessert i å synge er ikke Kjernen-tribunen med plass til 1500 personer noe for deg. Og det er heller ikke noe sted for dem som ønsker å stå der fordi det er billig.

- I de aller fleste supporterklubber gjøres tiltak for å kvitte seg med gratispassasjerer. Folk som står på Kjernen-feltet fordi det er billig undergraver vår jobb. Vi får billigere sesongkort av Rosenborg fordi vi gjør en jobb for laget gjennom blant annet synging, sier han.

I dag har alle som vil mulighet til å kjøpe billett til Kjernen-tribunen, også de som ikke er medlem av supportergruppen. Og slik vil det også bli i fremtiden ifølge Lyngen.

- Ikke billig barnevaktplass

- Noen vil jo bare stå der sammen med dere for å kjenne stemningen, og oppleve på nært hold hvordan det er å være en syngende supporter. Vil dere ikke ha slike folk der?

- Det er klart at alle som ønsker det skal få lov til å stå sammen med oss uten å gjøre noe ut av det i en overgangsperiode. Men vi har begrenset plass, og ønsket vårt er at flest mulig bidrar. Det skal ikke bli en billig barnevaktplass, forklarer han.

- Har dere mange gratispassasjerer som ikke synger og hopper?

- Det varierer hvor god kampform vi er i. Ønsket vårt er å være mest mulig stabil, og ha flest mulig aktiv flaggende syngende supportere.

- Er det ikke lov å ha dårlig råd og kjøpe billett hos dere uten at dem følger reglene?

- Jeg skjønner ikke at det skal være så vanskelig å stå og synge hvis man ikke har gode grunner til det. Tribunen er jo markedsført som stående og syngende, svarer Lyngen, som beklager til personer som føler seg støtt av brevet, og som faktisk ikke har fysisk mulighet til å gjennomføre oppgavene på Kjernen-tribunen.

- Jeg skjønner ikke at det skal være så vanskelig å stå og synge hvis man ikke har gode grunner til det, sier leder for Kjernen Bjørn Lyngen, som beklager til personer som føler seg støtt av brevet, og som faktisk ikke har fysisk mulighet til å gjennomføre oppgavene på Kjernen-tribunen. Foto: KIM NYGÅRD