Gå til mobilutgaven
forsiden

Vil ha Norge-OL 2026

(Foto: SCANPIX)

Foto: SCANPIX

Vil ha Norge-OL 2026

- Vi er en supermakt innen toppidrett.
Leses nå:
(Foto: SCANPIX)

Foto: SCANPIX

(Foto: SCANPIX)

Foto: SCANPIX

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Ledelsen i idrettsforbundet er kommet over bråket rundt Tromsø 2018, og er klar på ny for å kjempe for en norsk OL-søknad - denne gang til 2026.

- Vi må nå være realistiske og gjøre en bunnsolid jobb opp mot det politiske miljøet. Så da tror jeg det er realistisk at vi kan søke om OL i 2026, sier generalsekretær i Norges idrettsforbund, Inge Andersen, tilTV2 Sporten.

- Vi er en supermakt

Han mener det er naturlig at Norge står som arrangør for vinter-OL.

- For vi representerer folkefesten og det naturlige i forhold til OL. Samtidig er vi definitivt en supermakt innenfor toppidretten. Det er gledelig at vi har greid å bevise det også på utebane her i Canada, sier Andersen.

- Har råd av og til

Kulturminister Anniken Huitfeldt, oppfordrer nå idrettsforbundet til å ta et nytt initiativ overfor regjeringen til en ny OL-søknad.

- At Norge noen ganger må påta seg den arrangør-rollen, er jeg helt overbevist om, sier Huitfeldt, som mener Norge må ha råd til å arrangere vinter-OL innimellom.

Les også:Nå må vi forberede vinterfest!

- Vi har råd hvis vi gjør det av og til. Men det er ikke sånn at vi kan gjøre det ofte. Men av og til så er Norge en nasjon som bør påta seg arbeid med store arrangementer.

Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

  • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
  • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
  • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
  • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
  • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
  • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
  • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
  • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus