FINALEKLARE: Kent Roger Tangvik (f.v), Therese Raa og Robin Gustavsen er klare for finalen i 71 grader nord. Her med programleder Tom Stiansen. Foto: FOTO: Matti Bernitz

Småbarnsforeldre sliter ofte med å finne tid til trening. 71 grader nord-finaleklare Kent Roger Tangvik, har funnet sin løsning på problemet. Da han ble far til tvillingene Teodor og Tiril for to år siden, endret han hverdagen slik at han både kunne trene like hardt og mye som før, uten å være vekke fra barna.

–Jeg gikk ofte tur med dem mens de sov i vognen. Da skjøv jeg vognen samtidig som jeg hadde en sekk på 30 kg på ryggen. Andre ganger gikk jeg skitur med dem mens de sov i pulken. Jeg løp også ofte intervaller, 5X1000 meter, mens de sov i vognen ved siden av banen. Da fikk jeg trent, samtidig som de sover bedre ute i frisk luft, sier Tangvik, som var i permisjon med tvillingene i månedene før 71 grader nord startet.

Avlaster kona

Han gikk også ofte med tvillingene i bæremeis - en på magen og en på ryggen. Det gjør han ennå, selv om de går mer selv nå. Det er også en måte å avlaste konen Emilie Tangvik.

–Emilie er med på mange turer. Men jeg har også gjort mye alene med barna. Det har vært mitt bidrag for å avlaste henne, sier Tangvik.

Mandag får vi vite om det blir ham, eller konkurrentene Therese Raa eller Robin Gustavsen, som vinner årets 71 grader nord.

Ikke mye som skal til

Nå som han er tilbake fra 71 grader nord-ekspedisjonen, er han ute sammen med familien hver ettermiddag. Da gjør de ulike ting, som å ake, tenne bål, mate endene, spise kvelds og å lyse med hodelykt. Hver lørdag og søndag går hele familien på tur.

–Det er ikke så mye som skal til for at barna koser seg. Selv om Tiril og Teodor så vidt har begynt å snakke, får vi en utrolig kjemi når vi kommer oss bort fra leker, TV og Ipad, og ut i skog og mark. Jeg merker også at de blir mer kreative og bedre motorisk av å være mye ute i naturen, sier 25-åringen.

–Hvordan var det å være med på 71 grader nord?

–Det var mye tøffere enn jeg trodde. Det mentale var det verste. Det at man aldri visste hva som kunne skje neste dag. Om man ble stemt nederst eller tapte en duell, sier Tangvik.

Venter baby

Therese Raa (27) er en av konkurrentene han møter i mandagens finale. Bergenseren spiller fotball for FK Fyllingsdalen og løper maraton. Det siste fikk ikke konkurrentene vite før i semifinalen.

–Det var egentlig litt tilfeldig at jeg holdt det hemmelig. Jeg hadde ikke planlagt det på forhånd, sier Raa.

Hun tror maratonhemmeligheten ble en fordel for henne i konkurransen, fordi de andre ikke så på henne som en trussel.

Men hun presiserer at hun var med for opplevelsen sin del.

–Jeg har fått sett mye av Norge jeg ellers ikke hadde fått sett. Jeg har også truffet utrolig mange allrighte mennesker, sier Raa, som var den eneste jenta fra episode ni til episode 15 (finalen).

Uansett utfall mandag, føler hun at hun har vunnet.

–Jeg og Jon skal bli foreldre for første gang i mai, forteller 27-åringen.

Trefigurer: Disse selvspikkede trefigurene bar Kent Roger Tangvik med seg i 71 grader nord. – Savnet av familien var enormt. Det var enkelte etapper der jeg bare ville dra hjem. Trefigurene var med på å skjerpe sansene mine og fikk meg til å fokusere, sier Tangvik. Foto: Privat
I pulk: «Etter at jeg fant ut av at vi skulle ha tvillinger skjønte jeg at jeg måtte være tilpasningsdyktig om jeg skulle få til noe særlig med trening det første året. Jeg ønsket ikke å bli en sånn mann som dro ut på lange turer mens kona satt hjemme med barna», skriver Kent Roger Tangvik på CERG-bloggen. Foto: Privat