Har du noen gang drømt om å gå på tur på sykkelen? Sikkert ikke. Men nå har du faktisk muligheten. I Nederland har nemlig Bruin Bergmeester oppfunnet det spesielle fremkomstmiddelet Lopifit. Det er en tredemølle som er montert oppå en elektrisk sykkel.

- Jeg ville finne en måte som gjorde at jeg ikke satt hele dagen. Jeg satt på jobb, på sykkelen på vei til og fra jobb, og foran TV-en på kvelden. På den måten kom jeg på Lopifit, sier Bergmeester.

25 km i timen

Farten på tredemøllen kan justeres, og har ingenting med hvor fort selve sykkelen går. Farten på sykkelen justerer du opp og ned med tre gir. Maksfart er 25 km i timen og du kan sykle i 40 km før du må lade batteriet. Sykkelen har to håndbremser. Den ene stopper hjulene og motoren, den andre stopper tredemøllen.

- Hvorfor kan man ikke bare gå på vanlig måte?

- Du vil bruke mye lenger tid. Hvis du og jeg startet samtidig, du til fots og jeg på Lopifit, så ville du kanskje gått fem km etter en time, mens jeg ville ha gått 22-25 km med samme anstrengelse. Dette er en annerledes måte å bevege seg fremover på, sier Bergmeester.

12.000 kroner

Han har brukt tre år og nærmere 180.000 kroner på å utvikle forskjellige prototyper, før endelig utgave kom i salg i fjor sommer. Sykkelen koster 1300 euro, eller ca 12.000 norske kroner.

- Tror du sykkelen blir en suksess?

- Jeg vet at salget går ganske bra, men jeg har ikke eksakte tall. Det betyr ikke så mye for meg å selge mange. Det viktigste er at jeg og konen min har funnet noe vi liker å gjøre, og at det finnes en mulighet for andre å oppleve det samme, sier Bergmeester.

- Litt snålt

Kondis-president Tim Bennett er lunken til den nye oppfinnelsen.

- Det virker litt snålt at du skal forflytte deg via elsykkel, men likevel ha muligheten til å trene. Jeg tror ikke dette blir noen umiddelbar hit, sier Bennett.

Han tror de fleste fortsatt vil foretrekke å løpe og sykle.

- Hvis dette kan få flere til å holde seg i aktivitet, så hvorfor ikke? Men som en treningsgreie er jeg litt skeptisk, sier han.

Har du tro på at dette blir en