I sommer deler kjendisene sine tips om trening med Sprek-leserne.

Hva er ditt forhold til trening?

- Jeg trener fordi det er gøy og det har jeg alltid gjort. Det å være i bevegelse og kjenne at kroppen er i form er viktig for meg. Trening gir gode opplevelser og overskudd!

Favorittøvelse eller aktivitet?

- Langrenn har alltid vært favorittidretten min, men jeg liker også mange andre idretter og aktiviteter. Som for eksempel alpint og telemark, sykling, løping og klatring. Jeg trives best utendørs, men en god styrkeøkt er heller ikke å forakte.

Hvilken idrett skulle du gjerne prøvd deg på hvis du fikk sjansen?

- Jeg liker å prøve nye ting og har prøvd mange idretter, særlig i årene etter at jeg ga meg som aktiv langrennsløper. Kan i farten ikke komme på noe uprøvd som jeg brenner etter å prøve.

Kan du skissere en typisk treningsuke for deg?

- Mine treningsuker styres i stor grad av jobben som langrennstrener. Enkelte uker er det tid til mye egenaktivitet og i andre uker mindre. Jeg trener helt klart mest utholdenhet, men uten noen fast plan. I snitt trener jeg vel cirka fem dager i uken. Om våren blir det en del toppturer og alpint, på sommeren fjellturer, løping og sykling og på vinteren mest langrenn.

Hva er du mest for med når det gjelder kroppen din?

- Jeg er fornøyd med at jeg er i god form og at jeg har så stor glede av å trene og av å bli fysisk sliten. Jo mer aktivitet, desto bedre! Er også glad for at jeg har en frisk og sterk kropp som tåler mye belastning uten at jeg blir skadet.

Tips til andre som ønsker å komme i gang med trening?

- Det viktigste er å finne bevegelsesformer som man liker. Lystbetont trening er det som virker i lengden! Treningsavtaler med venner kan være smart for å komme i gang. De første øktene kan være tunge, men etter hvert som formen blir bedre, vil man merke økt overskudd i hverdagen. Og alt med måte! Et jevnt, fornuftig aktivitetsnivå som er forenelig med jobb, familie og venner er mitt tips til mosjonister.