- Det er ikke tvil om at trening er bra med tanke på læring, konsentrasjon, og det å få ro i kroppen, sier professor Hermundur Sigmundsson ved Psykologisk institutt på NTNU til Dusken.no

Han har forsket på hvordan trening henger sammen med læring og psykisk helse.

Besøket halvert i eksamensperioden

Tall fra Studentsamskipnaden i Trondheim (SiT) viser en markant nedgang i antall besøkende på treningssentrene i eksamensperioden. Tidlig i mars i år ble det registrert 32000 besøk på de tre treningssentrene til SiT. Under eksamensperioden i mai registrerte SiT under halvparten så mange besøk, skriver Dusken.no.

Professoren mener derimot at en pause fra lesingen for å drive med fysisk aktivitet kan gjøre studentene mer opplagte.

- Fysisk aktivitet kan påvirke psykisk velvære, gi overskudd og bedre selvtillit. Det å koble av med en joggetur kan gjøre deg mer opplagt, og er vel så bra for det mentale som det fysiske, sier Sigmundsson.

- Ta deg en tur ut

Forskeren anbefaler korte økter og pauser borte fra lesesalen.

- Frisk luft er viktig når man sitter mye inne, og inneklimaet kan påvirke deg, spesielt når det er mange i samme lesesal. Ta deg en tur ut, ro ned og ha det bra ute i naturen, oppfordrer han.

Anbefaler lengre økter

Professoren anbefaler lengre økter for en positiv effekt på kroppen etter stillesittende dager.

- Det viktigste er at man får opp pulsen og kobler av litt. Jeg vil anbefale litt lengre økter, hvor man lar kroppen få nok oksygen og ikke sliter seg helt ut. Å gå eller jogge i tre kvarter til en times tid har positive effekter på hele kroppen, sier Sigmundsson.