Starten for turen fra Lindesnes til Nordkapp er planlagt 15. april. Da venter cirka 300 mil.

Tare Teksum ble kjent gjennom programmet «Ingen grenser» med Lars Monsen i 2009 da han gjennomførte femhundre kilometer over Nordkalotten. I januar 2011 ble han kåret til Årets trønder sammen med Siv Toverød som også var deltaker på tv-ekspedisjonen. Nå er han klar for et nytt eventyr.

Kjenner eventyrlysten

- Jeg har eventyrlyst og trang etter å oppleve... Jeg er rastløs og har et ekstremt stort behov for å være i fysisk aktivitet. Jeg går Norge på langs, ikke bare for å leve ut mitt behov for å være fysisk aktiv, men også for å hjelpe og inspirere andre til å være fysisk aktiv. Det går an å bryte ut av hverdagen og se hvilke muligheter de faktisk har.

Egentlig hadde han tenkt seg til Sydpolen, men den drømmen er lagt på is på ubestemt tid etter råd fra helsepersonell.

– Drømmen om Sydpolen har betydd så mye for meg de siste 20 årene, og sydpoltur er hva jeg har trent for. Når et medisinsk team fraråder meg å dra på grunn av risikoen for at jeg kan ta helsemessig skade av det, føles det selvsagt bittert. Men hvis jeg forfryser fingrene mine, mister jeg «synet» mitt siden jeg blir mer og mer avhengig av blindeskrift, forklarer Teksum.

Så er han rask med å legge til at å gå de over 300 milene fra Lindesnes til Nordkapp slett ikke er noe dårlig alternativ.

Skal sykle, gå og padle

Inger Lise Innerdal hjelper Tare med å planlegge prosjektet. Turen har et budsjett på 500 000 kroner, der utgifter til bobil og drivstoff er den største utgiften. Så langt har de samlet inn 100 000 kroner i støtte.

– Vi tenker å bruke fire måneder på turen. Hvis våren vil det, kan Tare gå på ski over Hardangervidda og være i Oppdal etter seks uker, sier hun.

– Hvordan skal dere gjennomføre Norge på langs?

– Vi kommer til å gå, sykle tandem og padle underveis. Vi har planlagt turen i et halvt år nå, og har fått støtte fra sponsorer. Underveis ønsker Tare å holde foredrag, og vi skal ta kontakt med lokale handikaplag og se om vi kan gjøre noe sammen underveis, sier Innerdal som håper de som har lyst slår følge med Tare på veien.

Vil at mange slår følge underveis

Tare håper mange vil slå følge med ham og oppfordrer alle til å være fysisk aktiv.

– Jeg tror mange tenker på begrensningene sine i stedet for å se hvilke muligheter som fins, sier Teksum.

Selv sørger han for å realisere drømmene sine. For som han sier:

- Hvorfor sitte inne når alt håp er ute?

I naturen føler Tare Teksum en enorm frihetsfølelse. Han håper han kan inspirere flere til en aktiv livsstil. Etter at han deltok i «Ingen grenser» med Lars Monsen i 2009, har han opplevd å utrolig mange positive tilbakemeldinger fra kjente og ukjente. Nå gleder han seg til å gå Norge på langs. Foto: Privat