I vinter har Grete Varpe, Elin Wiggen Dahl og Lise Gynnild trent målbevisst gjennom treningsgruppa «Sprek med Adressa». Sammen med trener Harriet Hestad gikk de den 25 kilometer lange løypa under SkiEnern på Oppdal i helga.

- De hadde aldri gått et skirenn før. Men de stiller til start og ufarliggjør det å gå med startnummer på brystet. Jeg er kjempeimponert, sier Hestad.

For det er ikke lett å være debutant i startområdet. Når cirka 1600 skiløpere skal legge i vei i det startskuddet smeller, er det godt å ha noen å spørre om råd.

- Når man ikke har gått skirenn før, så lurer man på mye. Hvordan skal man smøre? Hva skal jeg ha på meg? Hvor skal jeg stå når starten går?, sier Hestad.

Ble hyllet som vinnere

Gjengen fra Sprek med Adressa fikset starten fint, og Hestad forteller om en trio som viste et stort konkurranseinstinkt underveis.

- Se, der kommer de, ropte Lise Wiggen til turvenninnene og speidet bakover i skisporet .

Lenger ned i bakken kom nemlig deltakere fra «Team Opdalingen», og da var det bare for Sprek-damene å hive seg over stavene igjen. Drikkepausen var med ett over.

- De ville komme i mål før Team Opdalingen, og det klarte de, forteller Hestad.

De ble hyllet som vinnere da de passerte målstreken, men det var slettes ikke tida som var det viktigste denne dagen.

- Vi hadde en fin tur sammen og gode pauser underveis. Det gjør veldig godt med påfyll av kvikklunsj underveis, fastslår Hestad.

Glad for å bidra til full gass

Mariell Tverrå Løkås fra «Team Opdalingen» Sprek-gjengen gjennom store deler av løypa.

- Jeg hørte at vi motiverte dem til å gasse på. Det er supert!, sier Tverrå Løkås og legger til:

- Jeg synes også deter kult at Adresseavisen stiller med sitt eget «Sprek-lag». Vi startet med noeher i Oppdal i fjor som også andre lar seg inspirere av. Det aller viktigstemed «Team Opdalingen» er ikke å komme først, men i det hele tatt å komme seg ut.Sette seg noen mål som man kanskje i utgangspunktet ikke ville ha gjort.

Skal svi toppturmusklene neste gang

Nå ser Mariell og de andre sprekingene i Team Opdalingen fram mot RandoEnern i april.

- Nå er dettoppturmusklene som skal svi de neste ukene. Deter bare å kjøre på. Det er også hensikten med Team Opdalingen: At vi hele tidenskal ha et nytt mål å trene mot. Laget har et felles mål om å ha så mange«SuperEnere». Det vil si at såmange som mulig skal gjennomføre SkiEnern, RandoEnern, Sykkelenern og FjellEnerni løpet av sesongen, sier Tverrå Løkås som gjennomførte alle fire konkurransene i fjor.

LES OGSÅ: I år skal de sette personlig rekord

Grete Varpe, Elin Wiggen Dahl og Lise Gynnild gikk sitt første turrenn i helga og var godt fornøyd med å ha gjennomført de drøye 25 kilometrene på Oppdal. De har trent jevnt gjennom hele vinteren med treningsgruppa «Sprek med Adressa». Foto: Harriet Hestad
Inge Lauritzen og Mariell Tverrås Løkås hadde som mål å sette personlig rekord under det 42 kilometer lange turrennet Skienern. Lauritzen var godt fornøyd med å komme i mål på 3 timer og 20 minutter, mens Tverrås Løkås valgte å gå 25 kilometer i stedet for 42 kilometer, og var veldig fornøyd med egen innsats. Hun brukte 4 timer og 53 minutter. NB! Traseen var noen kilometer lenger pga variable snøforhold. Foto: Kjell A. Olsen
Grete Varpe, Harriet Hestad, Elin Wiggen Dahl, Lise Gynnild, Greta Bugten og Bjørn Snekvik representerte Sprek med Adressa under Skienern. Til sammen fullførte 27 stykker fra treningsgruppa som teller 48 personer en distanse under turrennet. Foto: Privat