De siste månedene har kostholdet til steinkjerjenta stortsett bestått av kylling, brokkoli, havregryn, egg og proteindrikker.

I tillegg har 26-åringen trent styrke om lag seks ganger iuka.

Som eneste jente fra Nord-Trøndelag skal hun stille idebutantklassen i bikinifitness (163+) i Fredrikstad Open førstkommende lørdag. Glitterbikini,høye hæler og brunkrem er kjøpt inn, og nå står bare de siste forberedelseneigjen.

- Det er litt nerver, men jeg ser for meg at det kommer tilå bli mer like før jeg skal på scenen. Dette er jo første gang jeg gjør dette,sier Heimdal til adressa.no.

Vurderte å gi opp

26-åringen fra i Steinkjer har alltid vært aktiv, og gikk påturn i ti år. Men interesse for styrketrening fattet hun først for noen årtilbake, gjennom en samboer som er glad i å løfte vekter. I slutten av 2012 bledet hele mer seriøst. Da annen jente fra fitnessmiljøet, Kristina Kolstad, lurte på om hun kunnetenke seg å stille bestemte Heimdal seg for å satse. De siste månedene har hun også fått hjelp av coach Gunnar Jacobsen til å sette opp diett og treningsprogram.

- Det hele har gått ganske fort. Men jeg må si at det harvært tyngre enn jeg hadde trodd. Særlig den strenge dietten har vært tøff. Jeghar lurt på om jeg skulle hoppe av flere ganger, men etter å ha snakket medandre har jeg blitt overbevist om å stå løpet ut. Men jeg kan ikke gi meg når jeg er så nær målet. Jeg har et stort konkurranseinstinkt, understreker hun.

Frykter spiseforstyrrelser

Flere har kritisert fitnessmiljøet for at det bidrar til atunge jenter utvikler spisefortyrrelser. De siste årene har fitnessmiljøet merket en stor interesseøkning. Særlig flere jenter ønsker å forme kroppen gjennom tung trening og diett.

Personlig trener, bodyfitness-trener og-utøver, Ida Markussen, har sagt at miljøet også tiltrekker seg jenter som iutgangspunktet har et problematisk forhold til mat.

- De søker ofte tilflukt i miljøet og bruker sporten til årettferdiggjøre spiseproblemene, har hun sagt.

Også professor Jorunn Sundgot-Borgen ved Norgesidrettshøgskole er bekymret for noen av jentene i miljøet.

- Dette er helt klart et høyrisikomiljø med tanke påutvikling av ortorexi (en tilstand hvor man unngår absolutt alt som er usunt,red.anm.) og alvorlige spiseforstyrrelser, har Sundgot-Borgen uttalt.

Selv har ikke Marit Heimdal opplevd noen problemer med mat.

- For meg har det ikke vært noe problem. Jeg tror det kan gålitt begge veier. Noen får helt avsmak fra treningsstudio og diett, mens andreblir for opphengt.

Håper på finale

Til tross for at det har vært tøft tror 26-åringen at hunvil fortsette å stille i konkurranser. Allerede helga etter konkurransen iFredrikstad, hvor hun stiller for Kaliber Gym, skal hun på scenen under Oslo Grand Prix.

Det første målet er å være blant de seks beste som kommertil finalen i Fredrikstad.

- Men å bli topp tre eller å vinne hadde selvfølgelig værtekstra artig, sier Heimdal.