Mandag morgen starter de første stegene av 300 mil. Oppdalingen Tare Teksum håper at så mange som mulig kan bli med på turen, enten via nettet eller som deltagere på noen av etappene.

- Jeg vil svært gjerne at folk blir med sammen med oss, sier Tare til adressa.no.

Stort oppmøte

Lykkønskningene sto i kø da Teksum og teamet gjorde seg klar for avreise i Oppdal lørdag ettermiddag. Når de ankommer Norges sørligste punkt søndag kveld, er det bare å gjøre seg klare for å dra tilbake i samme retning som de kom fra. Første del av etappen mot endestasjonen Nordkapp er planlagt gjennom Setesdal og opp til Hardangervidda .

- Vi har et håp om å unngå gnagsår og betennelse. Samtidig er det en lettelse å tenke på at vi kan bruke tandemsykkelen for å eventuelt avlaste slike sår, sier Hans Grøseth, som sammen med Terje Grøsseth og Esten Vasli utgjør Teksums turteam.

130 dager på tur

Med bobil som følgekjøretøy har de fire som mål å kunne skrive en fortløpende nettdagbok. Det vil også bli lagt ut bilder fra turen.  Mandag morgen klokken 11 braker det løs for alvor, for ferden som er ventet å ta 130 dager.

- Da er det bare å begynne å traske. Vi gleder oss, sier Grøseth.

Tare Teksum er best kjent for sin deltagelse under programmet «Ingen grenser» med Lars Monsen i 2009. Den gang tilbakela han femhundre kilometer over Nordkalotten.

I beskrivelsen av turprosjektet sier Tare Teksum at turen ikke bare handler om ham selv, og målet om å gjennomføre den lange turen.

- Det er viktig for meg å leve ut mitt behov for å være fysisk aktiv. Men jeg gjør dette også for å hjelpe og inspirere andre i den situasjon som jeg tidligere var i, til å bryte ut av sin egen hverdag, krysse grenser og se hvilke muligheter de har. Jeg ønsker å inspirere mange – både funksjonshemmede og funksjonsfriske – til å bruke sine evner, skriver Teksum.

- Bli med på turen

Han understreker at det ikke er noe mål at alle skal gå Norge på langs, men at flest mulig skal bli mer fysisk aktive. Samtidig oppfordrer han flere til å bli med på tur.

- Jeg håper mange vil være med og gå. Hver enkelt dagsmarsj eller etappe vil være en inspirasjonstur i seg selv.