Det var 1000 påmeldte deltakere til helgens Fitness Convention i Oslo. Dette er det tredje året man arrangerer det, og det kommer deltakere fra hele landet.

Det vokser seg stadig større, og er absolutt den store happeningen i Norge i treningsbransjen. Årets sykkelinstruktør ble Trude Størmer Vinje fra 3T i Trondheim.

Juryen påpeker at hun har stappfulle timer uansett sesong, og at det også er ventelister. Hun roses også for sin tilrettelegging for ulik fysisk form, i tillegg til at hun viser kontinuerlig utvikling av seg selv som instruktør - og av timetilbudet sitt. Det sies at hun har en svært bred kundegruppe, og at hun når både sofasliterne og supermosjonistene.

Utvikler kurs

- Dette er kjempeartig, jeg ble utrolig glad. Det er jo en bekreftelse på at det man har gjort lenge er bra, sier Trude Størmer Vinje (40).

Hun er kursansvarlig i 3T, og har ansvar for all gruppetrening.

- Spinningsalen har en kapasitet på 70 personer, og det er artig når det er fullt uke etter uke, sier 40-åringen.

Vinneren har utviklet seg mye og lenge i takt med utviklingen av sykkel som gruppetreningstilbud. Hun har selv vært med på å utvikle utdanninger og kurs for både potensielle og etablerte sykkelinstruktører, skryter juryen.

- Jeg er veldig takknemlig ovenfor 3T. Vi har en ledelse som ser gruppetrening og hvor viktig både det og trivselen rundt det er. Hvert år har vi dessuten vår egen convention der vi får tilgang til det aller beste. Det hentes blant andre noen av bransjens beste instruktører fra Sverige, Frankrike, Tyskland og andre steder. Vi får hele tiden kontinuerlig påfyll, sier Vinje.

- Dette er livet

Juryen mener at Vinje med sin lange erfaring skaper en atmosfære der mestringsfølelse, glede ved å være i bevegelse, og motivasjon for aktivitet og god helse står sentralt.

Hun har jobbet som instruktør siden hun var 16 år gammel. Hun er utdannet ballettpedagog, og kan instruere i det meste.

- Det er dette som er livet mitt. Jeg har forskjellige timer, men det er spinning jeg koser meg aller mest med, sier hun.

Årets beste Personlige trener ble Erlend Vada (30), som jobber hos Elixia Colosseum.

Den tredje store vinneren denne helgen var Clarissa Bergh Blyverket (36) fra Elixia Lillehammer. Hun ble kåret til årets beste gruppetreningsinstruktør.