Sprek har snakket med blogger og sosiale medier-rådgiver Trine Grung (42).

Her kan du se hvordan hennes treningsuke ser ut, noe for deg?

- Hvor mange ganger i uken trener du?

- Akkurat nå trener jeg stort sett hver dag, men jeg ser også på en lang gåtur og som trening. Jeg må ikke stresse på et senter eller kave meg opp på en fjelltopp hver dag. Yoga og pilates er også trening, lavpulstimer er viktige.

- Hvilke dager trener du?

- Stort sett alle ukedager, men i hvertfall hver helgedag. Men igjen, det kan godt være en tur i marka for min del hvor jogging utgår. Skogsopplevelsen er like viktig som selve trimmen. Jeg ELSKER å være ute i naturen, da er jeg på mitt mest kreative og får egentid med hodet mitt. Rydder i hjerneskuffene og lader energi. For at jeg skal fungere i hverdagen er denne tiden med meg selv veldig viktig, og ikke noe sted gir meg dette mer enn naturopplevelser.

- Hva trener du, og hvor lenge holder du på?

- Akkurat nå har jeg et prosjekt jeg holder på med i 100 dager der jeg trener 100 minutter hver dag. Men det kan like greit innebære dansing hjemme mens jeg rydder huset. Bevegelse i treningstøy 100 minutter hver dag. Ellers sykler jeg en del, går på noen fjelltopper, koser meg på skogsstier, trener litt styrke. Ingen plan egentlig,  men passer på at det blir litt lavpuls innimellom alt. Ikke minst er det viktig å være tilstede i seg selv for at jeg skal få det riktige utbytte av treningen. Oplevelsen er like viktig som selve økten.

- Hvorfor trener du?

- Jeg trener fordi jeg blir glad av det. Det gir meg energi og jeg kjenner fysisk og psykisk velvære. Jeg liker det egentlig ikke, men passer på at opplevelsen er like viktig som målet - at jeg blir glad.

- Hva liker du best å trene?

- Fjellturer. Og tid på sykkelsetet. Vind i håret og natur. Da har jeg det maks bra!

- Hva er det verste du vet å trene?

- Hard styrke, selv om jeg vet jeg bør fordi det gir meg masse.

- Hva er dine styrker?

- At jeg gjennomfører og ikke gir meg. Og passer alltid på at opplevelsen er like viktig for at treningen skal gi mening.

- Hva er ditt beste treningstips?

- Pass på at du trener for at du skal ha det bra, ingen andre. Hvordan du trener er uvesentlig, bare du gjør litt hver dag. Ingen hårete mål er et must. Tren fordi du blir glad av det og fordi DU har godt av det.

- Har du en morsom/rar/spesiell treningshistorie?

- Den ene gangen jeg bestemte meg for å delta i et ritt så bestemte værgudene seg for å sette meg på en prøve. Det var Enebakk rundt (åtte mil) den 8. mai for noen år siden. Det høljregnet og var kun seks  grader!! Jeg måtte gi meg etter sju mil for kneet sviktet helt og jeg var gjennomfrossen. Verste jeg har opplevd, men fikk bekreftet at ritt ikke er noe for meg. Sykle i gruppe? Har ikke folk sett gruppeveltene? HJELP! Verste jeg ser!

Følg Sprek på Facebook.

Trine Grung (42) sier at trening gjør henne glad. Foto: Privat