– Det er klart vi må ta den utfordringen. Det skal jeg greie, ler Camilla.

I dag bruker hun støttestrikk for å løfte både seg selv og 22 kilo tunge Max (4), men det er ennå lenge til bryllupet står den 6. september.

Da har paret, som er født med én dags mellomrom i juni 1980, vært sammen i ti år. De møttes litt tilfeldig på nettet i 2004.

– Det er vel på tide at vi gifter oss, da, gliser Jørgen og stryker forloveden over håret.

De innrømmer at hun nok er hakket mer opptatt av bryllup enn ham, men hva gjelder trening og livsstil er brannmannen og eiendomssekretæren for alvor samkjørte.

– Noen kvelder møtes vi i døra for å trene hver for oss etter «gutta» har lagt seg, men vi starter oftest helgene med å dra hit alle sammen, forteller Camilla.

Turbo ganger to

«Gutta» er Max og Leo på henholdsvis fire og fem år, og med «hit» menes treningssenteret på Skedsmo som har vært familiens andre hjem siden 2006.

Der løper de mellom tredemølle og treningsbenker med baller og tau som om de aldri skulle gjort annet. Men vektene må de holde seg unna.

– Forsiktig, gutta, tenk på sjokoladen dere skal få etterpå! truer Jørgen.

Pliktskyldige sønner setter seg på rumpa i et nanosekund før de henger seg fast i hvert sitt pappa-ben. Det er ett år og fem måneder mellom de to turboene, og de er likt kledd og oppfører seg som bestevenner.

– De er som tvillinger, de gjør alt sammen, sier Camilla, som selv har en tvillingsøster.

Populær på Instagram

Som tidligere stuper og fotballspiller var hun aktiv også før hun møtte Jørgen, men det var han som gjorde henne kjent med styrketrening.

– Jeg tok henne med på gymmet der jeg trente, og så fant hun snart sin egen greie, forteller Jørgen.

Via mikrobloggtjenesten Instagram er Camilla blitt en ambassadør for jenter som driver med styrketrening, og 30.000 mennesker fra hele verden følger med henne.

– Det er veldig spesielt. Jeg fikk tilbakemelding fra en jente i Washington som sa at jeg hadde bidratt til at hun la om livsstilen sin.

Jørgen er svært tilfreds med at kjæresten virker som et forbilde for jenter som trener styrke, noe han tross et paradigmeskifte de siste årene mener det er for få som driver med.

– For fem år siden var styrkerommet nesten avstengt, men nå går alle inn uten å tenke over det. Vi tror og håper å ha vært del i det, sier han.

Trene med småbarn

Familien ønsker å presisere at selv om de fremstår som om de til enhver tid har alt på stell, så er det problemer også der i heimen.

– Det var kort tid mellom graviditetene, og etter Max var født, var det mye inn og ut av sykehus grunnet komplikasjoner med astma. Det var en fæl tid, og jeg holdt motet oppe gjennom treningen, sier Camilla.

Jørgen trener en del på brannstasjonen, og Camilla trener fra tre til fem økter pr. uke. Men det er ikke noe «must».

– Det må balanseres med livet som småbarnsforeldre og Jørgens turnusjobbing. Det blir lite TV hos oss, men noen ganger utgår treningen, sier Camilla.

Taco og havregryn på gulvet

På bloggen sin skriver hun om familiens hverdagsliv, der tacofredag og havregrøt går hånd i hånd.

– Vi spiser sunt, men er ikke fanatiske. Vi spiser gjerne spaghetti og kjøttsaus, der vi lager sausen fra grunnen. Det å «ikke ha tid», mener vi er noe tull.

«Gutta» er veldig glade i å lage mat, selv om det da blir noe mer søl enn Jørgen synes er innenfor rimelighetens grenser.

– To havregryn på gulvet, så synes han det er for mye gris, ler Camilla.

Camilla og Jørgen har bevisst valgt å vente med giftemål til de er veletablerte. – Det føles større og mer rørende å skulle gifte seg med barna våre tilstede, synes de. Fra september av skal den sammensveisede familien med Max (4, på mamma) og Leo (5, på pappa), Camilla og Jørgen alle hete Aastorp Andersen til etternavn. Bryllupsfesten finner sted i Domkirkeruinen i Camillas hjemby Hamar. Foto: ROlf Øhmann