3250 sprekinger har så langt meldt seg på til neste helgs store markatur i Trondheim: Topp 7.

- Det er rekordpåmelding, og det er veldig artig. Dette er på kort tid blitt et av de største arrangementene i Midt-Norge. Nå har vi bare 250 plasser igjen, og vi regner med at disse blir fylt opp, sier Jonny Remmereit, informasjonssjef i Trondhjems turistforening.

Ingen tidtaking

Det er tredje året turistforeningen inviterer til «Trondheims råeste tur» som innebærer en dagsmarsj på 30 kilometer, over sju topper og 1087 høydemetre i Bymarka. Topp 7 arrangeres søndag 15. juni.

- Dette er ikke et idrettsarrangement, men et turarrangement uten tidtaking. Vår intensjon er at folk skal komme seg ut på tur, og komme seg i form. Derfor legger vi opp turforslag i forkant, og vi ser at mange er ute for å sjekke løypa før de skal gå, sier Remmereit.

- Hvorfor er Topp 7 blitt så populært?

- Hovedgrunnen er nok at det å gå på tur er så populært blant folk. Til vanlig ser vi ikke alle som er ute og går tur, fordi de sprer seg over så store områder. Men når vi samler dem i et sånt arrangement en dag i året, så blir det mange, sier Remmereit.

Maks 11 timer

I fjor startet rundt 2650 deltakere på Topp7, og nærmere 2140 av disse var oppom alle sju toppene.  Året før var deltakelsen på rundt 2110, mens det i 2011 deltok rundt 1650.

Turen starter ved Trondheim spektrum, og da ligger toppene i kø i rundløypa: Våttakammen (286 moh.), Geitfjellet (416 moh.), Tikneppen (347 moh.), Gråkallen (552 moh.), Storheia (565 moh.), Henriksåsen (437 moh.) og Lille Gråkallen (415 moh.). Mål er ved Trondheim spektrum.

Det er også mulig å velge en litt lettere variant, enten en to mil lang løype med fem topper, eller en 13 kilometer lang løype med to topper.

- Du går i det tempo som passer deg best, men må være i mål innen kl. 19, skriver arrangøren. Det betyr at du kan bruke 11 timer på å nå de sju toppene.

Remmereit sier de i år har gjort noen endringer ved Geitfjellet, for å unngå at det blir kø. I tilllegg er deler av løypa klopplagt for å unngå for stor slitasje på stiene.

3500 er maksantallet for årets arrangement.

- Det handler om at vi ønsker at alle skal få en positiv opplevelse denne dagen. Vi ønsker å unngå voksesmerter, og vi må sørge for minst mulig slitasje på turstiene. Det er også et stort apparat bak dette. I år har vi 60-70 frivillige i sving i løypa, sier Remmereit.