Teambuilding: Så snart vindstyrken økte, og bølgeskvulpene ble større, ble det med ett mye vanskeligere å styre Ynglingene. Da var det viktig å jobbe sammen. Foto: Foto: RUNE PETTER NESS
Nydelig natur: Seilbåtregattaen under «Advokatenes Challenge» ble gjennomført i nydelige omgivelser. Deltakerne seilet i Trondheimsfjorden med Munkholmen like ved løypa. Foto: Foto: RUNE PETTER NESS
Ut mot fjorden: Etter å kjapt ha lært å sette seil, så dro de uerfarne seilernerett ut på Trondheimsfjorden for å konkurrere i seilbåtregattaen. Med seg hadde de flere følgebåter og hjelpemannskap. Foto: Foto: RUNE PETTER NESS
God kontroll: Selv med liten erfaring fra seiling tidligere, fikk de fleste lagene styr på seilbåten etterhvert. Fra venstre: Ståle Spjøtvol, Marthe Solbakken Norheim og Øyvind Harila (rød caps). Personen bak Harila er en «hjelperytter» fra seilbåtforeningen. Foto: Foto: RUNE PETTER NESS

I hele vår har advokater i Trondheim møttes til kamp i fysiske utfordringer gjennom nyskapningen «Advokatenes challenge», et initiativ fra advokat André Marthinussen Larsen.

– Vi har et alvorlig yrke der man møtes i rettssaler, så da er det bra at vi møtes på andre arenaer. Det er fint å kunne møtes i joggebukse eller med redningsvest på, smiler Larsen.

«Seiling på 1-2-3»

Konkurransen er spredt over åtte kvelder i løpet av et år og inneholder blant annet fotball, stafett, orientering, sykkelritt, trappeløp. Hvert firma har valgt en øvelse, og det eneste kravet var at lagene måtte kunne rangeres.

Denne kvelden er utfordringen seilbåtregatta. Før start fikk de en rask innføring i «seiling på 1-2-3» gjennomført av jollesjef Morten Engeset-Nordanger i Trondhjems Seilforening. Etter det ble de sendt rett bort til båtene for å heise seil.

– Dette er et relativt skjermet arrangement, med mange sikkerhetstiltak, i tillegg til at de får en relativt enkel konkurransebane slik at det ikke krever de helt store ferdighetene, sier jollesjefen.

Advokatene tok plass i Ynglingene. De er fine båter for nybegynnere ettersom de ikke er så kompliserte og store å manøvrere. Flere båter ble sendt ut for å følge advokatene under konkurransen, og alle hadde på seg redningsvester.

– Alle båtene har vel minst en person har seilet litt fra før også, så dette kan bli moro, sier han.

– Kick som ga mersmak

Vel ute på vannet kunne man i starten mistolke advokatene for profesjonelle seilere, men så snart vindstyrken økte, og bølgeskvulpene ble større, ble det med ett mye vanskeligere for lagene å styre Ynglingene. Alle båtene klarte imidlertid å manøvrere seg greit rundt på vannet, og etter innledende puljer og finale, kunne de si seg fornøyde.

– Jeg har aldri deltatt aktivt når jeg har vært i en seilbåt, så jeg må innrømme at jeg var litt skeptisk før vi satte i gang, men det var helt utrolig. Man fikk et ordentlig kick ute på sjøen, og ville vinne for enhver pris. Det ga absolutt mersmak, sier arrangør André Marthinussen Larsen.

Jollesjef Engeset-Nordanger var imponert over nivået og tenker at dette er en aktivitet og konkurranseform som andre yrkegrupper gjerne må la seg inspirere av.

– Advokatene mestret egentlig seilingen ganske bra. Og jeg synes det så ut som at dette er en fin måte å drive med teambuilding på jobben. Jeg håper flere finner turen ned til oss på Skansen, sier han.

– Dette er et arrangement som kan passe for alle yrkesgrupper. Det er sosialt, aktivt og skaper et godt arbeidsmiljø, sier Larsen og legger til:

– Jeg tror slike arrangement blir en grunn til å holde seg i form. Det er lettere å trene når man har en gulrot som dette foran seg. Dersom du har tapt mot noen i retten og for eksempel slår dem i løping samme dag, så gjør det kanskje det litt enklere å svelge tapet.