I 2012 var det registrert 13 crossfit-sentre i Norge, mens det i fjor var økt til 34.

- Jeg vil tro at det er godt over 40 og nærmere 50 crossfit-sentre i landet nå, sier grunnlegger og daglig leder av Crossfit Centrum-kjeden Jøran Vaule.

Han startet et landets første dedikerte crossfit-senter i Stavanger-området i 2009. Fem år senere har han startet to nye sentere og har til sammen rundt 1000 medlemmer fordelt på disse tre.

- Det er flere sider som er årsak til denne utviklingen. Alle som starter senter er enormt dedikerte og gir alt av seg selv. crossfit-miljøet er veldig inkluderende og fungerer mer som en slags vennegjeng eller et idrettslag enn et vanlig treningssenter, forteller Vaule.

Han mener crossfit slår an siden at det favner så bredt.

- Crossfit slår mange fluer i én smekk. Treningen er effektiv, motiverende, sier Vaule, som har medlemmer i alderen 14 til 75 år på sine sentere.

- Folk går ikke lei, og siden man opererer med få deltakere per time får man den ettertraktede personlig trener i gruppe følelse, sier han.

Vaule fikk inspirasjon til å starte opp når han gikk på trenerkurs i USA

- Midtveis i kurset tenkte jeg at dette mangler i Norge. Det var midt i blinken for meg som var utdannet personlig trener, og det ble en naturlig vei videre for å nå ut til flere mennesker samtidig, sier Vaule