– Mest sannsynlig var dette en skitur for ungene, sier Mike Fergus, talsmann for den amerikanske luftfartsmyndigheten.

Ulykken skjedde rundt 150 meter fra flyplassen utenfor byen Butte. Piloten forsøkte å lande, men styrtet i stedet i en kirkegård.

Flyet var i utgangspunktet på vei fra California til byen Bozeman i Montana. Imidlertid ble ruta lagt om slik at piloten i stedet tok sikte på å lande ved Butte.

Flammer

Amerikanske myndigheter har så langt ikke gitt mange opplysninger om ulykken, men sier mellom 14 og 17 mennesker er omkommet. Foreløpige undersøkelser tyder på at mange av de døde er barn.

Steve Guidoni, som tilfeldigvis befant seg i nærheten da ulykken skjedde, sier det ikke var stort igjen av flyet etter styrten.

– Jeg så om det var noen jeg kunne dra ut, men det var ingenting der. Jeg kunne ikke se noe. Bare noe bagasje som var strødd utover og flammer, forteller Guidoni

Passasjerer

Flyet som styrtet, var en enmotors turbopropmaskin av typen Pilatus PC-12. Flere kilder opplyser at denne flytypen i utgangspunktet ikke er godkjent for flere enn ni eller ti passasjerer.

En talsmann for luftfartsmyndigheten Federal Aviation Administration (FAA) sier det likevel er en mulighet for at det styrtede flyet kan ha blitt modifisert slik at det kunne ha flere passasjerer om bord.

Alvorlige hendelser

Søndagens ulykke er den fjerde alvorlige hendelsen på tre måneder for amerikansk luftfart.

20. desember i fjor ble 37 mennesker skadd da et fly skled ut av rullebanen på den internasjonale lufthavna i Denver. Måneden etter nødlandet et passasjerfly på Hudson-elva i New York, uten at noen ble skadd.

Verre gikk det da et fly krasjet inn i et bolighus i en forstad til Buffalo i delstaten New York i februar. Alle de 49 passasjerene omkom, i tillegg til en mann som befant seg i huset.

Foto: SCANPIX