- Her blir det både vors og nach

Hva får du om du gir 75 arkitektstudenter frie tøyler i Høyskoleparken? Svar: En kombinasjon av scene, trehytte, festlokale, rekreasjonsavdeling og gjørmebad.

Foto: KRISTOFFER FURBERG

Saken oppdateres.

I to uker har hele kullet med førsteklassinger fra arkitektstudiet ved NTNU hamret og spikret i Høyskoleparken. Her har de bygd en paviljong som fungerer som både scene, trehytte, festlokale, rekreasjonsavdeling og gjørmebad.

«Drømmenes paviljong»

- Studentene planla først i to uker og nå har snekret og hamret i to uker. De vil bli ferdige til Uka starter, sier sivilingeniør og lærer Severin Gjerde til adressa.no.

Mellom hovedbygningen på Gløshaugen og Christian Fredriks gate, har 75 førsteårs arkitektspirer reist et verk som bærer navnet «Drømmenes paviljong».

Bygget består av fem moduler som sammen utgjør en scene. Nede ved Christian Fredriks gate ligger annonseringsmodulen som skal gjøre forbispaserende oppmerksomme på det spesielle byggverket 30 meter lengre opp i bakken. Her finner man en hviledel, en maledel, en sitte- og backstagedel og en avslutning.

Gjørmebad

På den ene siden av scenen er det et stort hull i gulvet.

- Hva er dette?

- Dette skulle være et pustehull med grønt gress. Takket være det voldsomme regnværet vi har hatt er det ikke noe gress igjen. Så da står vi igjen med et gjørmebad, sier Gjerde spøkefullt.

Arkitektstudentene har fått tillatelse av kommunen til å ha verket stående i fire uker. Når Uka er omme må paviljongen rives.

Innvies torsdag

- Vi har hatt lignende byggeprosjekt for førsteklassingene hver høst de siste årene og på sikt håper vi det blir slik at det de bygger kan bli varige verk.

Gjerde forteller at maledelen ved paviljongen kontinuerlig vil bli dekorert i løpet av Uka. En eller to kunstnerspirer fra Kunstakademiet skal stå for dette.

Torsdag kveld klokken 18.00 skal paviljongen innvies med vernissage. Gjerde lover musikk, show og moro. Han forteller at det i løpet av Uka vil bli arrangert en rekke aktiviteter på scenen.

- Litt som en trehytte

Da adressa.no gjestet stedet onsdag ettermiddag var studentene i fullt arbeid med å ferdigstille prosjektet. I et hull i veggen i hvilavdelingen fant vi Stine Solberg Reierson.

Arkitektstudenten forteller at de har forsøkt å kombinere det lekne med det funksjonelle.

- Dette er litt som en trehytte. Her blir det ikke bare hvile, men både vorspiel og nachspiel, sier hun.

(Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Foto: KRISTOFFER FURBERG

(Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Foto: KRISTOFFER FURBERG

(Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Foto: KRISTOFFER FURBERG

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?