Ønsket du å komme inn på medisin ved NTNU i år var du nødt til å ha 60,2 poeng ved førstegangsvitnemål, og 67,1 poeng for ordinær kvote. Det fremgår av statistikken som ble offentliggjort av Samordna opptak i dag.

Det gjør medisin til det mest populære studiet ved NTNU, nok en gang. Videre følger profesjonsstudiet i psykologi, industriell økonomi, teknologiledelse og nanoteknologi som populære studier.

Høyt kvalifisert

Rundt 26 400 personer søkte opptak ved NTNU, og 8000 av disse har fått plass, skriver NTNU i en pressemelding. Det er prorektor Berit Kjeldstad fornøyd med:

- Vi har aldri hatt så mange høyt kvalifiserte søkere til NTNU. Det er vi glade for, sier hun i en pressemelding.

Hun ønsker også å trekke frem lektorutdanningen, som har vært et viktig satsningsområde. Også der er karaktersnittet høyere i år.

God kjønnsandel

Kjønnsfordelingen ved universitetet er nå rundt 50/50, opplyser NTNU, men man ser en klar økning i antall jenter som velger realfag.

- Dette er resultat av en bevisst satsning gjennom flere år, sier prorektor for utdanning og læringskvalitet Berit Kjeldstad.

Samordna opptak sender i hovedopptaket 2014 ut 84 810 tilbud om studieplass. Dette er 1 350 flere tilbud enn i 2013, en økning på 1,6 %.

Populær helseutdanning

Ved Høgskolen i Nord-Trøndelag er det 1460 søkere som får tilbud om studieplass, og helseutdanningene er mest populære.

- Det er gledelig å se at profesjonsutdanningene innenfor helse er så etterspurte av søkerne. Både sykepleierutdanningen i Namsos, sykepleierutdanningen i Levanger og vernepleierutdanningen har lange ventelister for å komme inn, sier rektor Steinar Nebb i en pressemelding.

HiNT opplyser at de har ledige studieplasser ved 21 studier som vil legges ut i helgen.

Ved Høgskolen i Sør-Trøndelag er det 3800 studenter som har fått tilbud om studieplass. Der er det fysioterapi som er det vanskeligste studiet å komme inn på.

Lengst venteliste er det på bachelor i økonomi og administrasjon ved Handelshøyskolen i Trondheim og på sykepleierutdanningen. Disse utdanningene har mer enn 800 søkere stående på venteliste hver.

- Poenggrensen for å komme inn er høyere i år enn i fjor, sier studiedirektør Gunnar Bendheim.

Lørdag morgen legges det ut oversikt over hvilke studier som fortsatt har ledige plasser på restetorget. Disse kan man søke på fra 20. juli klokken 09.00.