I tirsdagens episode av Parkeringsvaktene ser du at trafikkbetjent Thomas ber flere sjåfører om å kjøre ned fra fortau i Trondheim sentrum.

Og fortausparkering er noe Trondheim parkering bruker mye tid på, ifølge drifts- og kontrollsjef Steinar Myhr i Trondheim parkering.

- Både firmabiler og andre som stiller seg på fortau er en problemstilling som vi bruker mye tid på. Dette går på sikkerhet. Man vil gjerne at barn skal slippe å måtte gå ut i gata, eller få utfordringer de ikke er forberedt på.

Egen parkeringsløsning for håndverkere

Vanlige biler kan stå i maks fem timer i slengen på gata i Trondheim. For håndverkere med firmabiler som skal gjøre oppdrag finnes det imidlertid et eget opplegg som gjør at man kan stå parkert lengre.

- Man kan kjøpe løsningen Servicebil. Da betaler man for et døgn og kan stå utover fem timer på alle lovlige parkeringsplasser i Midtbyen og andre plasser, sier Myhr.

Ny serie om parkeringsvakter

Denne høsten har TV-Adressa fulgt fire av trafikkbetjentene i Trondheim Parkering på jobb. Vi har vært flue på veggen på patruljer i Trondheim sentrum, vi har vært med på vakt utenfor Lerkendal stadion på kampdag og vi har vært på kveldspatrulje rundt omkring i Trondheim.

Hver tirsdag og fredag i resten av desember ser du en fersk episode av webtv-serien Parkeringsvaktene.

Se: Første episode av serien Parkeringsvaktene