Tirsdag kveld og natt til onsdag bør du rette et ekstra blikk på himmelen, dersom du vil se naturens eget fyrverkeri. Da dukker nemlig meteorsvermen Leonidene opp.

Opptil 15 meteorer i timen vil fare over himmelen, og være godt synlig dersom værforholdene blir gode med klar nattehimmel.

Ifølge statsmeteorolog Marianne Skolem Andersen er det stor sannsynlighet for at i alle fall en del av trønderne får et glimt av fenomenet.

- Sør-Trøndelag er nok et av fylkene der det blir ganske gode forhold. I Nord-Trøndelag vil det dessverre bli litt mer skyer, forteller Andersen.

SE OGSÅ: Nordlyset danset over Trøndelag

Særlig bra på Ørlandet og Oppdal

Mens Vestlandet og Nord-Norge vil få en kveld og natt preget av skyer, vil folk på Østlandet få fare for tåke.

Statsmeteorologen forteller videre at særlig enkelte steder i Sør-Trøndelag ligger ekstra godt an til å få god utsikt til meteorsvermen.

SE VIDEO: Se nordlyset danse over Festningen

- For Oppdal og Ørlandet ser det veldig bra ut. Der blir det gode forhold, sier Andersen.

Ny sjanse i desember

For den som vil ha flere astronomiske gleder å se frem til, så er det bare å holde øynene åpne - bokstavelig talt.

Ifølge astronom Jan-Erik Ovaldsen vil meteorittsvermen kunne sees med det blotte øye, ikke stjernekikkert. Også planetene Venus, Jupiter og Mars dukker opp utover natta.

Og hvis meteorsvermen tirsdag kveld faller i smak, kan du se frem til advent. For Leonidene bare en forsmak på Geminidene, som er en langt større meteorsverm som dukker opp i midten av desember.

Send gjerne dine bilder av meteorstormen til webred@adresseavisen.no.

Video kan du sende inn ved å klikke på «send oss din video» nederst til høyre påtvadressa.no.