Ekstremværet er ventet innover Hordaland og Sogn og Fjordane i ettermiddag, mens det vil treffe Midt-Norge utover kvelden. Nå er det meldt at ekstremværet vil treffe lenger nord enn meteorologene først antok.

- Nå er det full beredskap, og vi er forberedt på at det kan bli ganske tøft, sier pressekontakt Erik Dahl i Nord-Trøndelag E-verk (NTE).

- Klare til å rykke

NTE vil sette stab klokka 14 på grunn av den forverrede situasjonen. Dahl mener det er helt umulig å si noe om kundene vil miste strømmen.

- Det er vanskelig å si hvordan det rammer. Vi har fulle biler med utstyr, og har sjekket beholdningen av materiell. Vi har flere ansatte som er klare til å rykke ut, sier han.

Dersom man mister strømmen, kan det være greit å vite hvor lommelykt og talglys befinner seg.

- Bruk sunt folkevett. Og kommer du over et tre som har falt over en strømledning, så ikke prøv å fjern den selv. Det er livsfarlig, sier han.

- Nye stolper fra Sverige

Han mener NTE er godt rustet for ekstremværet, og de følger nøye med på utviklingen.

Nettdirektør i Trønderenergi, Bård Uthus, forteller at selskapet er i full gang med å forberede seg.

- Det er massivt apparat i gang, og vi begynte i går med å gjøre klart vårt mannskap, sier han.

Trønderenergi fikk nettopp en semitrailer med nye stolper som kom fra Sverige.

- Vi har vært i kontakt med skogryddere og folk som kan håndtere motorsag, sier Uthus.

- Bekymret for kastevindene

De har også tatt kontakt med helikopterselskap i tilfelle det er behov for å få folk i lufta og se hvor feilene befinner seg.

- Jeg var fryktelig redd for en ny Ivar i går, men nå som vinden har dreid til sørvest, så tror jeg vinden går mer langs kysten. Men det er fremdeles en alvorlig situasjon. Jeg er veldig bekymret for kastevindene, sier han.