En grå og til dels fuktig påskeuke i Trøndelag går mot slutten, og mange som hadde håpet på solrike dager i fjellet, må skuffet innse at det blir med håpet. Statsmeteorolog ved Meteorologisk institutt i Bergen, Berit Hagen, forteller at heller ikke for påskehelga er lyse utsikter.

- Det ser likt ut både i Nord- og Sør-Trøndelag, med grått vær og nedbør både lørdag og søndag. I natt sprekker skyene opp, så vi kan få klarvær og nattefrost flere steder, men på morgenen skyer det til igjen. Fra og med mandag ser det derimot lysere ut, sier Hagen.

Vårtemperatur og solgløtt

For etter en lengre periode med flere lavtrykk som har trukket inn fra kysten og ført til overskyet vær, går Midt-Norge en lysere tid med vårtemperaturer i møte.

Les også: Slik blir påskeværet

Nedbørsfrontene som har kommet på rekke og rad utenfor kysten i store deler av påska, trekker neste uke lenger nordover. Og de nye lavtrykkene som kommer, vil ikke treffe Trøndelag.

- Man kan kanskje si at påska kom ei uke for tidlig. Det ser i alle fall ganske bra ut neste uke, med både håp om sol og høyere temperaturer. I Trondheim vil det kunne bli oppimot ti varmegrader, forteller meteorologen.

Sterk vind til fjells

Velger du til tross for grått vær å ta turen til fjells i påskehelga, kan det være greit å være obs på at det kan bli relativt sterk vind enkelte steder. Ifølge meteorologen vil det blåse godt både lørdag og søndag.

Les også: - Kan bli vesentlig større skredfare

- Det blir sør-østlig vind, og utsatte sted opp i stiv kuling, særlig i fjellet. Skal du ut på tur, er det lurt å ha dette i bakhodet og ta med varme klær, sier Hagen.

Få de siste værnyhetene: Følg VærAdressa på Facebook