Graderstokken har bikket 25 varme, og Trondheims gater, parker og strender er fylt av beboere som nyter sommerdagen. Det er ingen tvil om at folk vet å gjøre mest mulig ut av den etterlengtede godværsdagen.

SE OGSÅ: Nå er det over 30 grader to steder i Trøndelag

Soling og bading

Utenfor Sjøbadet sitter Kaia Rismyhr og Marthe Hafskjold rett ved St. Olavs Pir. De tar til seg solstrålene mens de venter på at Sjøbadet skal åpne. Planen deres er å bruke formiddagen til soling og bading.

- Vi brukte å være her mye før, men de siste par årene har det ikke vært så mye godt vær, forteller de to venninnene.

Jentene var snare med å utnytte muligheten til å besøke Sjøbadet igjen, på det de er enige om at antakeligvis er sommerens varmeste dag.

- Kanskje vi får finvær i morgen også, sier Hafskjold.

- Eller i august, da bruker det å være en del finvær, stemmer Rismyhr i.

Send dine sommerbilder til Adressa!

- Drømmejobb på godværsdager

Finvær eller ei, mange må på jobb uansett. Det gjelder flere av ferievikarene i Trondheim bydrift. Eirin Ellingsen forteller at de blant annet tar seg av vedlikehold av parker. Arbeidet deres innebærer blant annet gressklipping, luking og søppelplukking.

- Vi jobber utendørs uansett vær. På godværsdager er dette drømmejobben, sier Ellingsen.

Gjengen fra Trondheim bydrift har satt seg ned på Skansen med engangsgriller og Spiderman-servietter. De skal bruke pausen sin til å nyte godværet og grille.

- Det er ikke ofte vi har mulighet til dette!

SE VIDEO av båttur i sommervarmen!

Sommeridyll på Bakklandet

Flere andre bruker formiddagen utendørs i forkant av at jobbdagen starter. Det gjelder også Gessica Garau, som har trukket seg unna de travle uteserveringene og brosteinsgatene på Bakklandet. Hun sitter ved elvekanten sammen med Ello Candela og lille Natalie.

- Planen i dag er bare å nyte sola fram til jeg starter på jobb, sier Garau.

Garau og Candela er opprinnelig italienske, men har bodd i Trondheim i snart tre år. De er vante til varme sommerdager, men synes likevel det er stas med så fint vær i Trondheim.

- Det må det gjerne bli mer av, sier hun mens lille Natalie vasser i vannkanten. På spørsmål om det blir isspising i løpet av dagen svarer den lille femåringen kjapt:

- Det tror jeg!

LES OGSÅ: Rekordår for cruiseturisme

– En flott by

På Marinen er folk spredt utover gresset med tepper, engangsgrill og små musikkanlegg. Temperaturmåleren har krøpet opp mot 30 grader, og enkelte har trukket seg tilbake i skyggen. Det gjelder også Sofie, Malin og Ing-Mari Johansson. De er fra Østersund, men forteller at Malin tidligere har bodd i Trondheim i mange år.

- Trondheim er en flott by. Vi skal være her i et par dager nå, forteller Sofie.

Med seg har de lille Otto, som trasker barbeint rundt i gresset. De forteller at planen for dagen simpelthen er å kose seg i parken.

- Nå skal vi spise reker og kose oss. Vi var svært heldige med været, sier damene seg enig i.