Det er sendt ut OBS-varsel til flere områder i Norge ifølge yr.no. I Trøndelag er det meldt sterk vind. «Onsdag ettermiddag vestlig sterk kuling og kan hende liten storm utsatte steder, minkende onsdag kveld» står det i OBS-varselet.

Verst i sør i Sør-Trøndelag

- Det blir en vindøkning i kveld. Det kan bli sørøst stiv kuling enkelte plasser. Det er verdt å merke seg at det kan være vindkast som er sterkere enn det, sier vakthavende meteorolog Trond Thorsteinsson ved Meteorologisk institutt til Adresseavisen.

Han nevner indre Sør-Trøndelag og Oppdal-området som mest utsatt for kraftig vind tirsdag kveld.

- Trondheim vil nok ikke være verste plassen å oppholde seg, men det vil nok komme noen merkbare vindkast der også, sier han.

Høstvarmen i Trøndelag søndag var historisk. Aldri noen gang tidligere har det vært målt så mange dager over 20 grader i september.

Blir verre onsdag

Lavtrykket vil gi fra seg regn på ferden nordover ifølge Thorsteinsson.

- Først vil det komme nedbør i Sør-Trøndelag tirsdag kveld, deretter forflytter det seg til Nord-Trøndelag,

Onsdag formiddag vil det være enkelte regnbyger, og vinden vil komme fra sørøst. Det vil være stiv kuling på de mest utsatte plassene.

- Det skal bli verre i løpet av dagen. Etter klokka 12 vil vinden på kysten øke, og det kan bli sørvest sterk kuling på enkelte steder. Vinden vil dreie mer mot vestlig retning utover ettermiddagen, og det vil merkes innover fjordene og landet, sier han.

Få de siste værnyhetene: Gjør som 18 000  andre - følg VærAdressa på Facebook

Følg VærTorsten på Twitter

- Fest trampolina

Når vinden øker, vil også nedbørsmengdene bli større.

- Vinden kan nok på det meste komme opp i liten storm, men det er i all hovedsak kysten som vil merke det. Utover kvelden vil vinden avta, forklarer meteorologen.

Thorsteinsson har noen gode råd til trøndere:

- Er det noen løse eiendeler som kan fly avgårde, så er det absolutt på sin plass å ta en runde og sikre disse. Det kan være greit å tenke på både trampoliner og hagemøbler, sier han.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter