Mandag formiddag og ettermiddag blir det lokalt vanskelige kjøreforhold i indre deler av Trøndelag på grunn av regn som kan fryse på bakken.

- Gjelder kun mandag

Meteorologisk institutt har derfor valgt å sende ut et obs-varsel.

- Dette gjelder hovedsakelig i dag. Det er meldt stigende temperaturer utover dagen i dag, men det tar tid før bakken blir varm, sier vakthavende meteorolog Haldis Berge ved Meteorologisk institutt til Adresseavisen.

Få de siste værnyhetene: Gjør som 18 000  andre - følg VærAdressa på Facebook

- Lufttermperaturen stiger høyere enn bakketemperaturen, og vi regner ikke med at dette blir et problem i morgen, fortsetter hun.

Blir glatt på veiene

Underkjølt regn vil hovedsakelig inntreffe på veier i indre strøk av Trøndelag. Langs kysten er det generelt litt varmere.

- Nedbøren kommer som regn og så vil den fryse og legge seg som et islag på veien. Dette kalles underkjølt regn. Da bør trafikanter være forsiktige, siden det kan bli ganske glatt, sier hun.

Følg VærTorsten på Twitter

- Har mannskaper ute

Vegtrafikksentralen har ikke fått inn spesielle meldinger så langt.

- Det er snø og isdekke en del steder, og når det blir mildvær kan det bli glatt. Vi har mannskaper ute, men de kan ikke være overalt til en hver tid. Enkelte steder kan det bli glatt igjen rett etter at strøbilen har vært der, understreker trafikkoperatør Roger Dalsaune ved Vegtrafikksentralen.

Ifølge trafikkmeldingene til Statens vegvesen meldes det om glatte partier på følgende veier: E6 på Dovrefjell og riksvei 3 ved Kvikne.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter