Flere flyplasser på Vestlandet holder stengt 2. juledag.

Fra Bergen lufthavn Flesland er flere flyvinger til norske byer innstilt. Det samme er et fly til Amsterdam. I tillegg er enkelte flyavganger forsinket på grunn av kraftig vind.

– Flyplassen blir ikke stengt før det er uforsvarlig for mannskapene å oppholde seg utendørs. Vi er et godt stykke unna det nå, sier Øystein Skaar, operativ sjef på Flesland til Bergensavisen.

Det er opp til kapteinene og hvert enkelt fly om avgangene går eller ikke, sier Skaar. Det er ventet bedre forhold på Flesland utover kvelden, i det vinden dreier mer i nordlig retning.

Fra Kjevik lufthavn i Kristiansand ble en avgang til Bergen innstilt tidligere mandag, det samme var tilfellet for et fly som skulle til Bergen fra Sola lufthavn utenfor Stavanger. Også fra Gardermoen er flere avganger til Bergen innstilt.

Flyplassene i Florø, Sogndal, Sandane og Førde er alle stengt, og flyvingene til byene fra Gardermoen er innstilt, ifølge NRK.

Uværet andre steder i landet skaper også utfordringer for flytrafikken i Trøndelag. Foreløpig er Norwegian-flyet fra Bergen til Trondheim klokka 18.35 innstilt. Det samme er SAS-flyet som skulle gå fra Ålesund til Trondheim klokka 18.45.