En serie med lavtrykk i Norskehavet gir de tre neste dagene flere perioder på rad med uvær med sterk vind.

- Det første lavtrykket går i løpet av det neste døgnet inn mot kysten av Nordland. Det gir kraftig vind opp i liten til full sørvestlig storm på kysten med vindkast mellom 25-30 meter i sekundet i indre strøk, forteller vakthavende meteorolog Martin Granerød ved Vervarslinga på Vestlandet.

Få de siste værnyhetene: Gjør som 18 700  andre - følg VærAdressa på Facebook

Nordmøre og indre strøk nord for Trondheimsfjorden mest utsatt

- Hvilke deler av Midt-Norge er mest utsatt for vinden?

- Våre prognosekart viser at det er indre strøk av Nordmøre og de indre områdene nord for Trondheimsfjorden som er mest utsatt.

- Hvor lenge kommer uværet til å vare?

- Fordi det er flere lavtrykk som kommer tett på hverandre i Norskehavet, blir det nærmest en sammenhengende storm hele fredag og til langt ut på dagen lørdag.

Mens det blåser sørvestlig liten til full storm fredag, kan det bli perioder med en mer vestlig vindretning natt til lørdag og første del av lørdagen.

Vindretningen vil imidlertid veksle noe, så den sterkeste vestavinden vil ikke merkes like godt i innlandet som hvis det hadde blåst stabil vind fra vest, forklarer Granerød.

Følg VærTorsten på Twitter

Mindre vind nyttårskvelden, nytt uvær søndag

I følge de ferskeste datamodellene blir det avtagende vind ut over ettermiddagen og kvelden nyttårsaften. Det er godt nytt for nyttårsfyrverkeriet.

Vinden tar imidleritd ingen lang pause. Allerede natt til 1. januar, bare noen timer inn i det nye året, vil et nytt lavtrykk gi ny vindøkning.

- Denne gangen vil vinden få en mer nordlig retning. Prognosene viser nordvestlig stiv og til dels sterk kuling på kysten, sier Bergens-meteorologen.

Sludd - og snøbyger hele nyttårshelgen

Mens store deler av desember har vært preget av regnvær, fører synkende temperaturer fra nyttårsaften til at nedbøren går over fra regn til sludd og snø.

På de stedene hvor nedbøren kommer som snø, viser varslene mellom 10 og 20 centimeter lørdag og søndag.