Det ventes mye nedbør torsdag. Nedbøren vil komme som regn opp til cirka 1500 meter over havet, med synkende snøgrense fra i ettermiddag. moh.

«Grunnvannstanden og vannmetningsgraden i bakken er stedvis høy. Relativt høye temperaturer og mye vind kan føre til stor snøsmelting.» heter det i skredvarselet.

Sterk snøsmelting siden tirsdag

Tall fra Meteorologisk institutt viser at det de to siste dagene allerede har smeltet flere titall centimeter med snø enkelte steder i landsdelen.

Også fare for sørpeskred

Norges Vassdrags -og Energidirektorat (NVE) varsler at det også er fare for sørpeskred i alle områder med mer enn en halv meter snø.

«Snøen er stedvis vannmettet. Områder med nysnø er spesielt utsatt siden nysnø raskt blir mettet med vann. Sørpeskred kan løses ut i slake hellinger der vann samles opp. Skredene kanaliseres ofte ned forsenkninger og bekkeløp og kan da utvikle seg til flomskred», skriver NVE.

NVE påpeker at bratte skråninger, samt bekker og elveløp med stor vannføring er spesielt utsatt for skred, og anbefaler rensing av dreneringsveier og stikkrenner.

«Kan medføre skader lokalt»

Skredvarselet har aktsomhetsnivå 2 (av fire mulige), gult nivå.

Det betyr at situasjonen «krever oppfølging og kan medføre skader lokalt».

Få de siste værnyhetene: Gjør som 18 800  andre - følg VærAdressa på Facebook

Fare for skred og lokale oversvømmelser

Ved gult nivå oppgir NVE at