Det er sendt ut obsvarsel for Trøndelag, Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane.

Sent søndag kveld og natt til mandag ventes kraftig vind fra sørvest dreiende vestlig. Det ventes kraftige vindkast på 30-35 m/s innover land, skriver Yr.no på sine nettsider.

- Det er veldig forbigående. Det vil bevege seg raskt nordover, sier vakthavende meteorolog Anne Solveig Andersen ved Meterologisk institutt til Adresseavisen.

Kan bli ekstremvær

Den økte overvåkingen av uværet er fase A for ekstremværvarsel, en fase hvor Meteorologisk institutt øker sin bemanning og gir værsituasjonen spesiell oppmerksomhet ved å kontinuerlig vurdere utviklingen.

I denne fasen er det ennå ikke sikkert at det faktisk blir ekstremvær. Værutviklingen avgjør om det blir ekstremværvarsel , eller om det er tilstrekkelig med obsvarsel.

Følg VærTorsten på Twitter

Lavtrykk nordvest for Storbritannia

Det er ikke restene av orkanen Nate og heller ikke orkanen Ophelia som er på ferde, men et lavtrykk som ligger nordvest for Storbritannia og som beveger seg nordøstover.

- Det er potensiale for liten til full storm fra sørvest. Når vinden dreier mot vest vil den trolig komme litt innover i landet. Da kan det være ganske kraftige vindkast, sier Andersen.

Den sterke vinden vil også merkes meget godt i høyere strøk, og Meteorologisk instutt skriver at det «kan være farlig å ferdes i fjellet».

- Det store usikkerhetsmomentet er om vinden vil avta raskt, når den dreier på vest, eller om det vil fortsette å blåse full storm i mange timer framover. Slik vi vurderer det nå, vil den sterkeste vinden bare pågå i mellom en og to timer, og deretter minke til sterk kuling.

- Vi vil ha enda mer nøyaktige prognoser sent i ettermiddag, når vi får de siste datakjøringene, forteller Andersen.

Få de siste værnyhetene: Gjør som 19 500  andre - følg VærAdressa på Facebook

- Nord i Nord-Trøndelag verst

Meteorologisk institutt har økt overvåkningen som følge av været.

- Det kan bli såpass kraftig at det er greit å være obs, sier hun.

Slik det ser ut nå, så er det nord i Nord-Trøndelag og sør i Nordland som vil få den kraftigste vinden.

Det kan være farlig å være utendørs på grunn av gjenstander som kan tas av vinden, står det videre på yr.no.

- Jeg ville nok sørget for å sikre trampoliner og andre løse gjenstander forsvarlig før natten, sier Andersen.

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter