Kjernen i opprop:

- Dropp treningsleir i Dubai, RBK!

Supporterklubben til RBK er rasende over nyheten om at laget skal på treningsleir til Dubai i januar. - Et forkastelig feilvalg, skriver Kjernen i et opprop.

Rosenborg-ledelsen har godkjent at RBK drar på treningssamling til Dubai. På bildet trener spillerne i Spania før kampen mot Real Sociedad tidligere i høst.  Foto: NTB scanpix

Saken oppdateres.

«Skift mening umiddelbart, avlys denne skammelige turen, og kall inn til et ekstraordinært medlemsøte slik at dere kan få en anledning til å beklage til medlemmene for dette tåpelige forsøket på å dra klubbens gode navn og rykte ned i søla!», avslutter Kjernen i sitt kraftfulle opprop til klubben.

RBK-styret har godkjent den omstridte treningsleiren til Dubai, etter diskusjoner internt, og 23.januar setter spillerne seg på flyet.

- Strider mot verdigrunnlaget

Dette har fått Kjernen til å skrive et sterkt kritisk opprop:  «Kjernen ønsker på kraftigst mulige måte å markere at vi synes det er et forkastelig feilvalg av klubben – og på det sterkeste oppfordre styret til å flytte denne treningsleiren bort fra Dubai. Den strider mot klubbens verdigrunnlag!», heter det i oppropet.

Det vises til at RBK står for noe mer enn bare suksess på fotballbanen og er tuftet på tradisjon, åpenhet og folkelighet. Supporterne fastslår videre at «menneskerettigheter er en bra ting»: «I 2017 har de fleste av oss blitt enige om at seksuell legning ikke bør være gjenstand for straffeforfølgelse. At kvinner skal være likestilt som mennesker og ikke være født inn i en posisjon som mannens eiendom. Man skal ikke ha kommet langt ut i grunnskolen i vår moderne verden for at disse tingene er åpenlyse», skriver Kjernen i oppropet.

«Shitstorm»

Avslutningsvis understrekes det at oppropet ikke er en oppfordring om å snu, men et krav.

«Tro oss - dere har aldri sett en shitstorm i nærheten av det dere vil oppleve om dere er så handlingslammet at dere ikke retter opp deres egen feil». Supporterklubben erkjenner at det ikke er klubbens jobb å utføre norsk utenrikspolitikk, men at man må oppføre seg som anstendige mennesker og ta avstand fra regimer som hører hjemme i historiebøkene.

Overfor Adresseavisen innrømte styreleder Ivar Koteng før oppropet ble kjent at han hadde tvilt seg frem til et ja:

- Jeg forstår selvsagt at det kommer spørsmål rundt dette. Jeg var selv en av dem som stilte spørsmål. Så hadde vi noen diskusjoner i styret, og tvilte oss fram til et ja. Blant annet på grunn av det sportslige: Vi får god motstand der, uttalte styrelederen.

- Klart verdisett

RBKs sportslige leder Stig Inge Bjørneby uttalte tidligere mandag:

- Så har vi gjort våre grundige sjekker med norske myndigheter, og også det norske konsulatet der nede. Vi har videre vurdert det å være til stede i Dubai, kontra en uteblivelse. Vi mener at en uteblivelse ikke vil gjøre ting bedre, sett opp mot at vi får oppleve staten og se den selv. RBK har et klart verdisett, det gir vi ikke avkall på. Men konklusjonen er at det er «innafor» å dra.

På forsiden nå