Norges alpinsjef om avlysning: – Riktig avgjørelse av Skårdal

Nordmannen Atle Skårdal har det stritt i OL. Han er rennsjef for jentenes alpinøvelser og avlyste onsdagens slalåm på grunn av sterk vind

Vinden skaper kjempetrøbbel i OL.  Foto: Charlie Riedel, AP / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Det var ikke sikkerhetsspørsmålet for løperne som slo ut, men begrunnelsen lå i at det fort kunne bli svært ujevne forhold.

– Det var nok ingen sikkerhetsrisiko her i dag, men det kom noen vindkast, og da snakker vi skikkelig vindkast, øverst i traseen. Jeg synes juryen har gjort det strålende. Den utsatte for å se om forholdene forandret seg. Skårdal gjorde en flott jobb og var fornuftig, sier Norges alpinsjef Claus Ryste til NTB.

Han mener at konkurransen trolig hadde blitt kjørt om det hadde vært snakk om verdenscup.

– Kort og godt forbi verdenscupen er fastspikret, og kjører man ikke, så er det avlyst, sier Ryste.

Kuttet

Tirsdag måtte guttas kombinasjon barberes ned med en mini-utfor uten hopp for å komme i havn med konkurransen.

Det blåste kraftig i slalåmanlegget onsdag, og det var hektisk aktivitet i juryrommet fra tidlig morgen. Avlysningen kom ikke som noen overraskelse.

Den tidligere toppalpinisten Skårdal har vært Det internasjonale skiforbundets (FIS) renndirektør for kvinner i flere år.

Bedring

Til slutt er det han som må ta avgjørelser om utsettelser og avlysninger. Vinden har skapt kjempetrøbbel for alpinistene i OL så langt.

Pyeongchang-området ligger svært utsatt til for vind, og det er ingen overraskelse at været gjør ugagn. For alpint begynner klokka å tikke fort.

Det er ikke mange reservedager til rådighet. Værprognosene for torsdag og fredag er oppløftende: Vinden ser ut til å skulle løye mye de dagene, men det er fortsatt mye igjen av OL etter det.

Kvinnenes slalåm skal nå etter planen gå fredag.

På forsiden nå