Shaun White-show ga nytt OL-gull i halfpipen

31 år gamle Shaun White leverte da det gjaldt som mest og sikret seg sitt tredje OL-gull i halfpipen onsdag.

Shaun White jubler underveis i halfpipekonkurransen i OL.  Foto: Gregory Bull / AP / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Amerikaneren gikk opp i ledelsen etter sitt første run, men det ble toppet da Ayumu Hiranos fikk 95,25 på sitt andre forsøk. Den ledelsen beholdt japaneren helt til White skulle gjøre sitt siste run. Med et spektakulært run vartet White opp med de høyeste hoppene, de lekreste saltoene og de mest kontrollerte rotasjonene.

Dommerne ga White 97,75 poeng på skalaen som går til 100.

Shaun White vant halfpipekonkurransen i OL i 2006 og 2010. 31-åringen vant sin første store internasjonale konkurranse allerede i 2002 da Arctic Challenge ble arrangert i Hemsedal. Han har 13 X Games-gull og sågar to gull på skateboardet i sommervarianten av X Games.

Australske Scotty James tok bronsen.

På forsiden nå