Fem minutter senere treffer et halvgodt skudd fra Forsberg en sveitsisk fot, ballen forandrer kurs og keeperen er sjanseløs.

- Hvilken tur. Keeperen ville tatt det skuddet, hvis ballen ikke hadde forandret retning, sier Tomas Agner.

Han og kjæresten Anna Ahlstrøm kommer fra Sundsvall og er på norgesferie for å klatre. Sveriges kamper tidligere i VM har de sett på tv eller fulgt på radio. Sverige-Sveits fikk de med seg på kafeen Habitat i Trondheim.

- Vi hadde ikke ventet at Sverige kom så langt, sier Anna, som jobber i Sveriges Radio.

Svenskenes stjerne Emil Forsberg kommer også fra Sundsvall, men Anna og Tomas er bare middels imponert over hva han har fått til tidligere i VM. Men kanskje løsnet det med målet mot Sveits?

Savner en som Zlatan

Sant og si sto ikke stemningen blant den svenske fansen på kafeen i taket før målet. De svenske spillerne forsvarte seg bra, men i den andre enden av banen fikk de utrettet lite.

- Vi lager så mange sjanser, men ingen klarer å lage mål, sier Emma Krantz frustrert.

- Laget  trenger en som Zlatan.

Emma er fra Ørebro og jobber i Trondheim, på kafeen To Tårn og Fresh Fast Food på Solsiden.

- Det er kult at så mange nordmenn er interessert i Sveriges kamper. Jeg tror kanskje ikke svenskene ville være like interessert hvis Norge var i VM.

Pose og sekk

Simon Appelblad er blitt veldig svensk under fotball-VM. Han har svensk mor og norsk far og skifter identitet etter hvilken idrett han ser på.

- Når det er VM i fotball, blir jeg veldig svensk. Egentlig er jeg mest hockeyfan, og Sverige tok som kjent VM-gull sist. Kanskje det blir gull i fotball-VM også? Det er lov å håpe, sier Simon. Om vinteren svitsjer han til norsk.

- Da er det så mye å juble for i langrenn.

Tomas Agner og Anne Ahlstrøm er på klatreferie i Norge, men følger sine svenske helter på tv. Lørdag er de på plass igjen for å se Sverige i kvartfinalen. Foto: Marthe Amanda Vannebo
Emma Krantz fra Ørebro jobber i Trondheim og følger nøye med på fotball-VM. Kjæresten Ben Weir er ikke noen stor fotball-fan, og holder litt mer med sitt eget landslag - England. Foto: Marthe Amanda Vannebo