Ny cuptittel til Syrstad Engen – sju strake for Wolfsburg tross utvist keeper

Ingrid Syrstad Engen og hennes Wolfsburg-venninner er fortsatt cupdronninger i tysk fotball. I undertall ble Eintracht Frankfurt slått 1-0 i søndagens finale.

Ingrid Syrstad Engen fra Melhus og sitt Wolfsburg vant den tyske cupen søndag.   Foto: Jil Yngland/NTB

Saken oppdateres.

Ewa Pajor scoret vinnermålet to minutter før kampen i Köln ellers ville gått til straffesparkkonkurranse. Den polske spissen satte ballen lavt i venstre hjørne.

Wolfsburg tok sin sjuende strake cuptittel selv om laget var redusert til ti spillere i tre firedeler av ekstraomgangene. Keeper Almuth Schult så det røde kortet da hun stormet ut av egen boks og felte Lara Prasnikar.

Tross undertallet fortsatte Wolfsburg å dominere, og det skulle til slutt gi uttelling. Engen spilte hele kampen på storklubbens midtbane. 23-åringen var også en del av fjorårets vinnerlag.

Som ventet kom Wolfsburg til flest sjanser, men Eintracht Frankfurt var svært nær scoring med få minutter igjen av ordinær tid. På streken klarerte Felicitas Rauch desperat unna Camilla Küvers hodestøt.

Tre minutter på overtid var Wolfsburg en keeperredning og et påfølgende stolpetreff unna å avgjøre før ekstraomgangene.

Før pause måtte Eintracht-kaptein Tanja Pawollek ut med det så som ut til å være en alvorlig kneskade. Hun gråt i smerter da hun ble behandlet på sidelinjen.

Eintracht Frankfurt er mestvinnende lag i den tyske fotballcupen for kvinner med ni titler, men den siste kom i 2014. Wolfsburg er blitt mester i åtte av de ni siste sesongene.

Engen og co. kan også bli seriemestere, men det skal en del til. Bayern München topper tabellen to poeng foran Wolfsburg før siste serierunde 6. juni.

(©NTB)

På forsiden nå